Noaptea Muzeelor 2013, Festivalul Turcesc in Herastrau si bataie cu baloane de sapun in Parcul Circului, weekend-ul acesta in Bucuresti!!!

Sfarsitul acesta de saptamana se anunta extrem de.. “agitat” 🙂 Avem multe posibilitati de petrecere a timpului liber, iar vremea e superba!

In seara acesta si pana tarziu in noapte, este Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, aflat la cea de-a noua editie.

noaptea

Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai. Asadar, dubla sarbatoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor si Noaptea Europeană a Muzeelor.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeana a Muzeelor, aici: http://nuitdesmusees.culture.fr

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional.

Ca in fiecare an, muzee din toata tara pregatesc evenimente speciale pentru vizitatorii dornici de experiente culturale nocturne. Detalii privind programele muzeelor, aici: www.noapteamuzeelor.ro.

Orase din tara care participa la Noaptea Muzeelor 2013:

Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Sibiu, Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacau, Brasov, Caransebes, Constanta, Craiova, Deva, Golești, Iasi, Ploiesti, Reșița, Sf.Gheorghe, Sighișoara, Slatina, Slobozia, Suceava, Targu-Mures, Targu-Jiu, TImișoara

Pentru ca le-am vazut aproape toate, nu o sa ma duc decat la expozitia Human Body de la Antipa, e doar 20 de lei biletul acum, in loc de 60 de lei cat e intr-o zi obisnuita; voi merge la Muzeul-cimitir Bellu pentru ca nu l-am vazut niciodata si demult vroiam sa-l vizitez si voi vizita expozitia de fotografie World Press Foto, de la Universitate, langa statui.

afis

De ieri a inceput Festivalul Turcesc si tine pana duminica. E in Herastrau, Intrarea Charles de Gaulle. Am dat o fuga aseara pana acolo, am ascultat muzica frumoasa si vesela, am degustat produse traditionale (excelenta lipia cu branza!) si am admirat turcoaicele pe care numai razand le-am vazut. 🙂 Toate un zambet! Foarte frumoasa atmosfera si mi s-au parut ieftine toate!

1

2

3   4

5

6

7

8

9

10

11

13

 

Fundatia Tuna este cea care s-a ocupat de organizarea traditionalului Festival Turcesc-Bucuresti.

Festivalul este destinat sa promoveze in Romania prietenia, intelegerea reciproca si cooperarea, cultura turca si patrimoniul, prin organizarea de programe atractive si de divertisment.
Bucurestenii care participa la Festival vor avea ocazia sa cunoasca de aproape ospitalitatea turceasca, folclorul, arta veche, lucrul manual traditional; vor petrece timpul intr-un mod placut, gustand din diferitele bunatati din bucataria turceasca.

Mai multe detalii, aici: http://www.turkfest.ro/?q=program_festival_romana

12

Iar duminica, pe 19 mai, in Parcul Circului, va avea loc cea de-a doua editie a evenimentului Ziua Cartierului Tei.

Evenimentul este organizat de copii pentru comunitatea locala. Acestia ne-au pregatit:

– ATELIERE CREATIVE;
– PLAY-LIST CONTEMPORAN – la pupitrul DJ-lor se vor afla tot ei : copiii implicati!
– ACTIVITATI DE RELAXARE;
– SESIUNI DE SOCIALIZARE SI INFORMARE pe diverse teme;
– WORKSHOPURI DE SKATE!

Si multe alte surprize!!!

Va avea loc si o bataie cu baloane de sapun. Pentru a lua parte la aceasta trebuie sa va prezentati pe data de 19 mai in jurul orei 15:55 si pentru 10 de minute sa faceti baloane. Nu uitati sa veniti cu instrumente de facut baloane: sticlute clasice, eprubete, pistoale, mitraliere si orice alte nebunii!

Evenimentul incepe la ora 16:00, pe aleea paralela cu bulevardul Lacul Tei (intrarea principala in parc dinspre Lacul Tei).

Semnalul pentru inceperea “bataliei” va fi dat de melodia Coldplay – Paradise!

baloane-de-sapun

Have fun! 🙂


2 thoughts on “Noaptea Muzeelor 2013, Festivalul Turcesc in Herastrau si bataie cu baloane de sapun in Parcul Circului, weekend-ul acesta in Bucuresti!!!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.