Azi e Ora Pamantului! Stinge lumina si scoate tot din priza!

earth_hour_1

Vino azi incepand cu orele 18.00 in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle sa facem cea mai mare Eclipsa de bec! Alatura-te celei mai mari actiuni eco mondiale!
Pe 23 martie e Ora Pamantului, asa ca scoatem tot din priza si stingem luminile! Doar o ORA pe an, nu cred ca murim… 😀 .

La evenimentul din Bucuresti, din Herastrau, vor participa finalistii Master Chef- D’Artagnan si Dexter-, Dan Silviu Boerescu, fanfara verde, formatia Themis si multi alti voluntari.

ORA

La nivel mondial,  acesta campanie unica de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana -Earth Hour , a reusit in 2010 sa reuneasca circa 1 miliard si 300 de milioane de oameni din 128 de tari.

In Romania, cele mai importante institutii (printre care Palatul Parlamentului, Opera Nationala Bucuresti si Filarmonica “George Enescu”) au participat la Campania “Ora Pamantului”, urmand exemplul cladirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vietii impotriva pericolelor generate de incalzirea globala.  Prin gestul simplu de stingere a luminilor au tras un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

Anul 2013 ne aduce in etapa unei schimbari intr-un sens profund. Este momentul intelegerii ca schimbarea reala sta in puterea fiecaruia mai mult decat a trage un semnal de alarma. Acum e timpul sa trecem la pasul urmator. O schimbare durabila va putea sa apara in lume atunci cand oamenii vor adopta alte modele de gandire si comportament. Aceste noi modele de a se raporta la mediul inconjurator nu trebuie sa fie valabile doar o singura zi, ci trebuie sa faca parte din modul nostru de a fi. Apoi, filosofia aceasta a respectului fata de locul in care traim si a respectului fata de noi insine va cuprinde si pe cei cu putere de decizie si le va inlesni ajungerea la un acord. Abia atunci, vom putea fi numiti cu adevarat locuitori pe planeta Pamant. Abia atunci, vom fi cu adevarat responsabili.

www.orapamantului.ro

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s