Laboratorul Verde al Reciclarii este acum in Targu Jiu!

 laboratorul

Laboratorul Verde al Reciclarii a ajuns in Targu Jiu si a poposit la Scoala Generala „Pompiliu Marcea” pentru le oferi celor mici o experienta completa si dinamica de invatare care sa ii mobilizeze pentru protejarea  mediului, o responsabilitate ce trebuie sa caracterizeze generatia lor. In acest sens, Eco-Rom Ambalaje a fost prezent in mai multe orase participante la  acest proiect si a pus la dispozitie mijloacele necesare colectarii selective sub forma unor pubele colorate, dedicate ambalajelor din plastic, metal, hartie si sticla.

Eco-Rom Ambalaje in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Ministerului Mediului si al Padurilor, au lansat in premiera in Romania, programul Laboratorul Verde al Reciclariio inovatie in ceea ce priveste proiectele educationale. Programul este adresat elevilor de 9-10 ani, parintilor si cadrelor didactice, reprezentand o noutate atat din punct de vedere al continutului informational, cat si al formatul revolutionar pe care il propune: educatia experientiala.

Laboratorul utobuz

Laboratorul Verde al Reciclarii este de fapt, un autocar modificat si adaptat pentru mintile curioase si inventive ale copiilor, venind in intampinarea lor intr-o formula high-tech, dinamica si interactiva. Eco-Rom Ambalaje le propune celor mici experienta multimedia completa, stimulandu-le interesul fata de procesul de colectare seletiva printr-un joc de echipa pe tablete PC, prin vizionarea unei animatii pe tema colectarii selective si a unui spot didactic in ceea ce priveste reciclarea de ambalaje. Esentiala este si implicarea cadrelor didactice si a parintilor in proiect, acestia avand un rol deosebit de important in educarea si responsabilizarea celor mici. Astfel, Eco-Rom Ambalaje incurajeaza mentorii copiilor sa exerseze colectarea selectiva atat la scoala, cat si acasa, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

In primul semestru al anului scolar 2012-2013, programul s-a desfasurat in 25 de orase din tara: Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Slobozia, Constanta, Tulcea, Focsani, Iasi, Roman, Bacau, Sfantu Gheorghe, Brasov, Targu Mures, Medias, Sibiu, Cluj Napoca, Zalau, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Targu Jiu, Craiova, Alexandria, implicand peste 4000 de elevi, din 50 de scoli primare.

 

laboratorul-verde

Advertisements

One Comment Add yours

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s