Ciocolata de casa e buna, dar nu mai buna decat Heidi :)

In timpul liber si bineinteles cand am chef, imi place sa ma joc prin bucatarie, sa experimentez si pentru ca sunt innebunita dupa deserturi mai ales, incerc tot felul de dulcegarii culinare: prajiturele,briose, tortulete, ciocolatele.

Mi-aduc aminte cand am facut prima data o ciocolata (ciocolata de casa)… a fost un esec total, a iesit ca o crema de prajituri din cauza ca n-am respectat timpii de fierbere, cel mai probabil. Nu m-am suparat, mi-a venit imediat o idee si am pus de-o prajitura. Am facut rapid un pandispan, l-am uns cu “ciocolata” mea, am presarat si nitica nuca macinata si a fost delicioasa.

DSCF0569

DSCF0572

A doua oara cand am incercat sa fac ciocolata, am mai avansat… mi-a iesit exact ca finetti 😀 ( nu stiu ce-am mai gresit atunci, probabil ca tot pe la timpii de fierbere a fost ceva…). De data asta chiar m-am suparat si m-am certat ca nu sunt capabila sa fac o banala ciocolata  de casa. Dar mi-a trecut repede… si m-am gandit sa fac un tort de clatite cu crema de ciocolata.

DSCF0685

DSCF0702

Am facut cateva clatite, am cautat in provizii un borcan de dulceata de gutui, am cumparat si o ciocolata Heidi Dark cu cafea si m-am apucat de tortulet. Am uns o clatita ba cu dulceata de gutui, ba cu ciocolata, pana le-am terminat, am mai inserat pe ici pe colo cate o nuca, cate o stafida, cate o felie de portocala, apoi am imbracat tortul in crema si am ras din belsug ciocolata Heidi.

DSCF0710

DSCF0695

DSCF0728

Foarte bun a fost!

Pentru ca sunt ambitioasa din fire si nu ma las asa usor, am mai incercat inca o data sa fac ciocolata. De data asta mi-a reusit. N-a iesit chiar cum vroiam eu, ca batonul copilariei mele (pentru ca asta era telul meu), dar macar arata ca o ciocolata, adica nu era moale ca o crema. Atunci am pus prea multa cacao si a iesit neagra, dar mie oricum imi place ciocolata dark.

DSCF0648

DSCF0659

DSCF0652

La urmatoarea incercare (au fost mai multe incercari la viata mea), nu mi-a mai scapat punga de cacao 😀 si a iesit asa cum doream – ciocolata copilariei mele.

DSCF0738

DSCF0740

Altadata, am incercat si alte combinatii si am pus fie nuca, fie alune, fie stafide.

DSCF0575

DSCF0746

DSCF0743

DSCF0747

Acum sunt profesoara 🙂 . Si m-am perfectionat la seminarul de creatie de la Heidi ChocoWorld.

Insa orice as face, orice reteta as incerca si oricat ar spune ceilalti ca e delicioasa ciucalata mea… pot sa zica ei ce-or vrea, parerea mea e ca e buna…buna si-atat, dar nu mai buna decat Heidi… Nici o ciocolata nu se compara cu Heidi!

M-am inscris chiar si in Heidi Choco Club, ca sa aflu mai multe secrete si trucuri si sa interactionez cu ceilalti iubitori de ciocolata (uite cum ciocolata aduce oamenii impreuna, oferindu-le momente fericite…  🙂 )

Inscrie-te si tu in Heidi Choco Club, e distractiv si ai parte de provocari si experiente ciocolatoase de neuitat. Si pentru ca mi-ai citit articolul si ai aflat de club de la mine, mentioneaza, te rog, blogul meu (chestiuniserioase.wordpress.com) in campul “De unde ai aflat despre Heidi Choco Club?” (How do you know about Heidi Choco Club?). Fac cinste! Cu o ciocolata. 🙂

challenges

Si daca vrei sa stii de ce imi place mie asa de mult ciocolata, citeste in continuare cateva beneficii ale consumului de ciocolata:

  • Ciocolata binedispune. Ia o bucatica de ciocolata cand esti stresat sau suparat, are efect calmant. Stimuland endorfinele, aceasta determina o stare de relaxare si imbunatateste starea de spirit.
  • Ciocolata poate fi considerata un analgezic natural si poate inlocui medicamentele impotriva durerii. Stimuleaza o anumita zona a creierului si astfel uitam de durere (cel putin pentru moment).
  • Ciocolata neagra contine antioxidanti extrem de importanti pentru organism. Reduce colesterolul si creste sensibilitatea insulinei din corp. De asemenea, este bogata in vitamine (A1, B1, B2 C, D si E) si are un continut ridicat de minerale (potasiu, magneziu, sodiu, fier si calciu).
  • Ciocolata scade presiunea arteriala si scade riscul bolilor de inima. Astfel, specialistii recomanda consumul de ciocolata neagra de 3 ori pe saptamana, persoanelor care au suferit un atac de cord.
  • O veste buna pentru femei: Ciocolata (cea neagra) reduce ridurile fine si previne aparitia lor. Totodata, poate fi folosita cu succes in terapiile de slabire si in saloanele de infrumusetare (masaje, impachetari, tratamente la ten etc.)

Consumati zilnic 100 de grame de ciocolata neagra si-o sa vedeti beneficiile nemaipomenite pe care le aduce asupra organismului, acest produs minunat si tineti cont ca e bine sa consumati dimineata, nu seara, caci poate accentua insomniile. 🙂

Si pe final, reteta de ciocolata de casa, pentru amatori. Atentie! A se respecta instructiunile, ca altfel patiti ca mine…

Asadar, aveti nevoie de 250 gr. lapte praf, 50 gr. de cacao, o jumatate de pachet de unt, 12 linguri de zahar, 100 ml de apa, putin ulei si optional esente de vanilie, rom (dupa preferinte), stafide, nuci, alune etc.

Zaharul se pune intr-un vas cu 100 ml de apa si dupa ce se topeste se mai fierbe inca 5 minute. Nici mai mult, nici mai putin, in caz contrar, ciocolata va fi moale sau prea tare. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecandu-se in continuu pana se topeste. Dupa care se adauga si laptele praf si se bate compozitia energic, cu un tel, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se pune si cacaua (daca vreti sa fie mai neagra, puneti mai mult de 50 de gr, dar daca vreti sa iasa exact cum era odata ciocolata de casa, atunci puneti doar 40-50 de gr.); se adauga esentele la final.

Se unge o tava cu ulei ca sa se desprinda usor ciocolata cand rasturnam tava. Daca doriti ca tableta sa fie subtire, folositi o tava de 20 cu 30 cm, iar daca vreti sa faceti batoane mai groase, atunci luati o tava patrata de 20 pe 20 cm. Puneti compozitia in tava si inserati, daca doriti, alune, stafide, nuci sau orice altceva. Infasurati tava in folie alimentara si dati-o la frigider pentru 5 ore cel putin. Dupa ce s-a intarit, rasturnati tava si taiati ciocolata cum doriti: bucatele, batoane, tablete.

DSCF0737

Daca nu va iese si nu va iese, nu disperati, e destula ciocolata Heidi la magazin, de toate felurile. 😀 Iar daca va inscrieti in Heidi Choco Club, sunteti recompensati cu premii delicioase pentru activitatea voastra din club.

choco

 

Advertisements

22 thoughts on “Ciocolata de casa e buna, dar nu mai buna decat Heidi :)

  1. Pingback: Castigatori campanie "ALATURA-TE CLUBULUI “HEIDI CHOCO CLUB”

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s