Invitatie la film: Rosia Montana – un loc la margine de prapastie (pe 1 si 2 decembrie la NCRR)

Vino pe 1 si 2 decembrie 2012, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, ora 19:30 respectiv 19:00, la doua proiectii eveniment ale documentarului Rosia Montana – un loc la margine de prapastie, in prezenta regizorului german Fabian Daub. Proiectia va fi urmata de discutii in prezenta regizorului si a echipei care a particpat la realizarea filmului, dar si a invitatilor acestora.

rm

„Rosia Montana” – cu totii am auzit de ea, dar ce stim cu adevarat despre ce se intampla acolo? Se pare ca interesul a ajuns peste hotare la regizorului german Fabian Daub, care a decis sa vina in Romania si sa faca acest film documentar despre „Rosia Montana”.

Montate in stilul documentarului ‘observational’, fara naratiune, acompaniate si discret ‘comentate’ doar de muzica cu caracter folcloric si world music (Maria Tanase, trupa Zarada), interviurile, declaratiile, confesiunile localnicilor vorbesc de la sine si ii dau ocazia publicului spectator sa-si formeze propria opinie.

Despre Rosia Montana – un loc la margine de prapastie regizorul Cristian Mungiu a declarat: ”Acuma (26 septembrie – 5 octombrie) am fost la un festival la Hamburg. Ma duc foarte rar sa vad filme intr-un festival pentru ca am propriile mele treburi acolo si nu am niciodata timp, dar am vrut sa vad un documentar german despre Rosia Montana, l-am vazut, acum, a fost si la Astra, la Sibiu; cu fictiunea e foarte greu sa faci ceva mai echilibrat, mai rezonabil si mai onest decat a facut omul ala, care nu e roman si n-are niciun parti pris. Am luat legatura cu el pentru ca mi s-a parut mai important sa-i popularizez filmul inainte sa-mi pun problema daca eu voi face sau nu un film despre subiect.”

Rosia Montanaun loc la margine de prapastie si-a avut debutul in cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, in data de 30 septembrie 2012 si la Sibiu, in cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc.

Adresa: Monetariei nr. 3, in incinta Muzeului Taranului Roman.

Pentru mai multe informatii in limbile romana/germana/engleza/ maghiara, va rugam sa il contactati pe Hans Hedrich– tel. 0752-616128 sau 0747-356810, e-mail: hanshedrich@gmx.de.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s