Viata fara calculator si internet

Nu vad nimic rau in a naviga zilnic pe internet, atata timp cat pot trai fara probleme fara calculator. Dar sa ne intelegem, nu pentru o perioada mare de timp… In acelasi timp, sunt de parere ca excesele (de orice fel, daca vorbim la modul general) dauneaza. Daca ajungi sa iti petreci tot timpul liber cu jocuri pe calculator, facebook sau messenger, inseamna ca te-ai distantat de tot ce intampla adevarat in jurul tau si traiesti intr-o lume virtuala, ceea ce nu e normal…

Ma intrebam intr-o zi cum ar fi acum viata mea fara calculator si internet…

Incercam sa-mi imaginez o lume in care nu mai exista curent electric, telefoane mobile, masini, televizoare, calculatoare si internet. Cum ar fi oare viata? Mai grea? Mai urata? Mai frumoasa? Ce credeti?

Parerea mea e c-ar fi mult mai grea si mai urata si ca s-ar crea un mare haos, date fiind conditiile actuale… desi multi ar spune ca viata noastra ar fi mai simpla, mai frumoasa, mai interesanta. Oare?

Daca stau mai bine sa ma gandesc, nici nu trebuie sa-mi imaginez viata fara calculator si internet, trebuie doar sa mi-o amintesc… In copilaria mea, nici nu se pomenea asa ceva, nu era atata tehnologie, copiii nu stateau la calculator, ieseau afara sa se joace, faceau miscare, mai si citeau carti. Azi cati dintre ei mai citesc??

Da, am avut o copilarie frumoasa si fara PC sau alte gadget-uri, dar acum nu as renunta la ele nici in ruptul capului. Nu m-as mai putea lipsi de procesor, de HDD-ul unde imi stochez datele, de placa video sau de placa de baza. Calculatoarele din ziua de azi nu s-ar fi putut dezvolta daca nu aveau la baza toate aceste componente si intotdeauna cand ne alegem un computer tinem cont si de ele. Se stie ca procesorul este motorul intr-un computer, de aceea optam pentru procesoare de ultima generatie care ridica standardele de performanta.

In ceea ce priveste hardul, avem grija sa fie cat mai mare. Hardul reprezinta capacitarea de stocare a calculatorului, deci cu cat mai mare cu atat mai bine. Unitatea de stocare poate fi si un SSD care are viteze de scriere si citire precum si timpi de raspuns mult mai buni decat un HDD, dar si pretul este mult mai mare. Pentru un pret mai mic si performanta sporita, se poate opta pentru un hard disk cu viteza de rotatie de 7200 rpm. (Vezi oferte SSD)

 

Memoria RAM este memoria unde sunt stocate informatiile de lucru ale sistemului de operare si a programelor utilizate; ca si la hard, cu cat mai mare, cu atat mai bine.

Placa video poate fi integrata sau dedicata.  O placa video dedicata este necesara pentru aplicatii profesionale de editare foto si video si pentru jocurile 3D mai noi.

Asadar, componentele de baza sunt extrem de importante pentru un PC. Iar daca suntem in cautare de astfel de componente, putem apela la magazinul MediaDOT, un magazin pentru pasionatii de IT, specializat in sisteme si laptopuri performante de gaming si office, in accesorii de gaming si solutii personalizate pentru pasionati.

Articol inscris la SuperBlog 2012, etapa nr.23!

One thought on “Viata fara calculator si internet

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s