O particica din Rosia Montana a ajuns la Bucuresti!

Marti seara am vizitat una dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu ale Bucurestiului, proaspat restaurata cu o grija exemplara, dupa un lung proces de renovare inceput in 2003. Este vorba de casa memoriala in care a trait si a lucrat arhitectul Ion Mincu, iar odata cu redeschiderea acesteia a avut loc si vernisajul expozitiei “Rosia Montana in imagini”, expozitie prezentata pentru prima oara in luna august, la Fanfest. Astfel, o particica din Rosia Montana a ajuns si la Bucuresti si sta aici pana pe 14 octombrie, timp in care puteti descoperi Rosia Montana vazuta prin lentila artistilor fotografi.

Fotografiile cuprinse in expozitie au fost realizate in cadrul unui atelier desfasurat in Rosia Montana in perioada iunie – august 2012, cu participarea fotografilor: Ştefan Angelescu, Cătălin Chiriloi, Edmond Kreibik, Johannes Kruse, Manfred Mehrer, Radu Sălcudean, Călin Şuteu si Daniel Vrăbioiu.

This slideshow requires JavaScript.

Expozitia a fost prezentata initial in cadrul festivalului FanFest desfasurat in luna august la Rosia Montana, iar ulterior, in luna septembrie, la Cluj in Bastionul Croitorilor. Dupa prezentarea din Bucuresti, expozitia va ajunge la Viena si apoi din nou in tara.

Programul de vizitare al expozitiei este: 9 – 14 octombrie, luni – sambata intre orele 10.00 – 17.00, duminica intre orele 10.00 – 14.00.

Proiectul “Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” isi propune cresterea vizibilitatii patrimoniului cultural de la Rosia Montana, in vederea constientizarii valorii exceptionale a acestuia. Proiectul este derulat de Asociatia Alburnus Maior si partenerii: a|r|a – Arhitectură. Restaurare. Arheologie, EXTRAART si FORMATEST, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).

Detalii pe http://simpara.ro/rosia-montana-in-imagini-ion-mincu-517.htm

 Sursa foto: pagina de facebook Asociaţia ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie]

Advertisements

One thought on “O particica din Rosia Montana a ajuns la Bucuresti!

  1. Este bine ca aceasta campanie de salvare a Rosiei Montane a iesit din anonimatul in care se scalda acum 3-4 ani. Fanfest-ul de anul acesta a fost un real succes din punct de vedere turistic si al atelierelor care s-au desfasurat acolo. Dar la partea de activism cred ca marsul din ultima zi a lasat de dorit.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s