Nocturne baroce pe malul Dambovitei

Mai sunt doua zile in care puteti asculta interpretari deosebite ale unor opere clasice la diverse instrumente muzicale, aproape de malul Dambovitei, pe esplanada Bibliotecii Nationale. Intrarea este libera iar concertele se desfasoara in fiecare seara de la ora 20:30, pana sambata 8 septembrie.

Toata saptamana au rasunat, dupa lasarea serii,  pe Bulevardul Unirii, piese de Bach, Vivaldi, Scarlatti sau Händel, in cadrul primei editii a festivalului “Nocturne Baroce”.

Au sustinut recitaluri de lauta si teorba, Olivia Iancu si Claudiu Lobont, chitaristii Maxim Belciug si Tiberiu Gogoanta, aflati la prima lor aparitie in formula de duo,; violonista Natalia Pancec a sustinut un recital de vioara si chitara, Nomen Est Omen ne-au oferit un superb spectacol medieval. Soprana Rodica Vica si ansamblul sau au adus pe malul Dambovitei rezonanta serilor de gala, intr-un concert cu lucrari de Händel si arii de opera.

In seara aceasta, Olivia Iancu si Claudiu Lobonţ renunta la instrumentele de epoca si ne canta la chitare, intr-un recital duo, cu compozitii semnate de autori cu nume sonore, precum Domenico Scarlatti sau Santiago de Murcia. Programul continua cu acorduri de harpa, in interpretarea lui Ion Ivan-Roncea.

Iar in seara de sambata vom avea in prima parte un recital de clavecin cu Irina Nastase, apoi festivalul se incheie cu solista Pilar Diaz Romero, in sonoritatea pasionala a muzicii napolitane de secol XVI-XVIII. Frumos!

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s