Veniti sa explorati Gradina Copiilor!

Pe la inceputul verii am lucrat la amenajarea unui spatiu pentru copii , in Gradina Botanica, un spatiu dedicat activitatilor de educatie ecologica si amenajat sub forma unei plante uriase. Despre activitatile de voluntariat desfasurate in gradina am mai scris pe blog, dar nu am scris nimic de rezultatul final… Lucrarile la Gradina Copiilor au fost finalizate si inaugurarea a avut loc in luna iulie.

Asadar, copii nerabdatori sa poposeasca si sa invete lucruri noi in corpul uriasei plante, sunt asteptati sa exploreze Gradina Copiilor. Dar nu numai cei mici…  si cei mari… 🙂

Si acum, va prezint spatiul fermecat al Gradinii Copiilor… Ta naaaaaaa…

 

 

 

 

Mai multe imagini in slideshow-ul de la finalul articolului…

Despre proiectul Gradina Copiilor

Gradina Copiilor este cel de-al doilea proiect realizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti prin programul de finantare Spatii Verzi Urbane; acesta vine dupa proiectul Gradina Bunicii, realizat in anul 2011 si rasplatit cu premiul și trofeul „Spații Verzi MOL 2011” pentru cele mai spectaculoase rezultate din intreg programul de finantare.

Co-finantarea proiectului Gradina Copiilor a fost obtinuta prin programul Spatii Verzi, componenta Spatii Verzi Urbane, fiind unul dintre cele 26 de proiecte selectate dintr-un total de 106 proiecte depuse initial.  Programul „Spații Verzi” a fost lansat de MOL Romania in colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat in 2006 prin programul pilot denumit “Scoli pentru mediu” – program ce a urmarit implicarea copiilor si a tinerilor in proiecte de impadurire si de amenajare a spatiilor verzi.

Amenajarea spatiului Gradinii Copiilor  a avut loc in perioada aprilie – iulie 2012. Voluntarii au inceput cu pichetarea terenului din Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, prin aceasta actiune  delimitandu-se  conturul unei plantei uriase, forma sub care urma sa fie amenajat spatiul Gradinii Copiilor.

Dupa aceea, voluntarii si membrii Team Work au trecut la amenajarea propriu-zisa. Am taiat si am strans iarba, am  scos radacinile lianelor, am sapat, greblat si nivelat pamantul de la radacina pana la floare. S-a inceput totodata vopsirea casutei semintelor, destinata expozitiilor de seminte, fructe, fotografii, picturi si desene facute de cei mici in cadrul activitatilor de educatie ecologica.


Dupa finalizarea activitatilor de amenajare, Asociatia Team Work a lansat anunturi de voluntariat pentru intretinerea spatiului Gradinii Copiilor. Toti cei care doresc sa participe, se pot inscrie online, activitatile de intretinere urmand sa se realizeze sub supravegherea si indrumarea personalului Gradinii Botanice Bucuresti implicat in proiect. Anunturile sunt publicate la Sectiunea Oportunitati de Voluntariat de pe  site si pe grupul de pe Facebook:

http://gradina-copiilor.ro/en/voluntariat/oportunitati

http://www.facebook.com/TeamWorkNGO?ref=ts

http://blogteamwork.blogspot.ro

Am mai scris despre Gradina Copiilor si activitatile de voluntariat la care am participat in urmatoarele articole:

Vrei sa dai o mana de ajutor la Gradina Copiilor?

Continuam amenajarea la Gradina Copiilor! Va bagati?

Daca vizitati Gradina Botanica, opriti-va si la Gradina Copiilor.  E foarte frumoasa! Cum intrati in Gradina Botanica, mergeti inainte pe aleea principala, faceti dreapta pe Aleea Stanjeneilor, mergeti putin inainte si apoi prima la stanga, pe carare si gata, ati ajuns 🙂 .

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s