2012 Anul Caragiale si-un festival: “Bucurestii lui Caragiale”

 

La festivalul “Bucurestii lui Caragiale” ati fost?  Daca nu, ce mai asteptati..??

Festivalul este organizat cu ocazia Centenarului Caragiale (100 de ani de la disparitia marelui dramaturg) si se desfasoara sub motto-ul “100 de ani – 100 de spectacole – 100 de personalitati”. Acesta are loc pana pe 20 septembrie  in doua locatii: Centrul Istoric – Piata Sfantul Dumitru si Gradina Pariziana – Str. Prof. Mihail Georgescu nr. 24 (Hala Traian), la Conu’ Iancu. In centrul istoric, scena festivalului „Bucurestii lui Caragiale” este amplasata in aer liber la intersectia strazii Franceza cu strada Postei.

Evenimentul ofera publicului bucurestean accesul liber la 100 de manifestari culturale ce vor reinvia operele lui Caragiale si care vor fi sustinute de peste 100 de artisti din toate generatiile, in fiecare seara, de marti pana duminica.  Pe tot parcursul festivalului Bucurestii lui Caragiale, la spectacolele care se vor juca pe scena amplasata in aer liber din Centrul Istoric, toti copiii vor fi intampinati cu dulciuri oferite gratuit de Asociatia Telefonul Copilului.

Participanti: Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Nationala Bucuresti, Centrul de Creatie Arta si Traditie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Muzeul National al Literaturii Romane, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Circul Globus, Biblioteca Academiei si Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Pentru mai multe informatii despre locatii, adrese, spectacole, artisti si program, intrati pe site-ul evenimentului: www.festivalcaragiale.ro
Eu va recomand spectacolul D’ale bibicilor, un spectacol plin de culoare, amuzament, momente comice si multa voie buna, sustinut de artisti ai Circului Globus dar si de artisti consacrati ai scenei de teatru romanesc precum Adriana Trandafir, Manuela Harabor, Silviu Biris si multi multi altii. Aaaa si sa nu uit de simpaticele animalute care au adus zambete pe chipurile noastre si bucurie: doi caluti care au dansat cu eleganta pe scena, doua caprite si patru catelusi destepti foc. 🙂 Vezi mai jos cateva fotografii pe care le-am surprins pe scena Centrului Istoric, la acest spectacol:

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s