Ajut-o pe Adriana sa castige batalia cu cancerul!


Dacă citeşti aceste rânduri, cunoşti probabil povestea tragică a Adrianei… Acum, ea are din nou nevoie de noi… După operaţia din luna ianuarie a acestui an, plămânul Adrianei e invadat de metastaze si are nevoie de un tratament care se ridică la 3500 de euro pe lună, tratament ce ar putea să aibă efect asupra tumorilor.

Adriana este unul dintre editorii publicaţiei Cinemagia. Ea a pierdut, pe 19 mai, cel mai important examen din viaţa ei, după cum singură îl numeşte: rezultatul tomografiei toracice, efectuate la trei luni de la operaţia făcută de specialiştii din Anglia. Este descurajator… Într-o lună au apărut 4 tumori cu dimensiuni între 3 şi 7 cm în plămânul stâng şi metastaze ganglionare. Adriana face acum chimioterapie şi aşteaptă să înceapă tratamentul cu Votrient, un medicament de ultimă generaţie, o moleculă inhibitoare despre care studiile arată că este eficient în tratarea angiosarcoamelor. Tratamentul cu Votrient se ridică la 3500 de euro pe lună.

Adriana a suferit la începutul acestui an o metastazectomie pulmonară, ce a constat în extirparea nodulului principal, de aproape 3 cm, localizat pe lobul stâng al plămânului, şi a unui nodul milimetric, adiacent, neobservat în urma evaluării cu tomograful computerizat. Diagnosticul pus Adrianei în ianuarie 2011 a fost de angiosarcom la coapsa cu metastaze pulmonare.

Nodulul de aproape 3 cm trebuia operat pentru că tratamentul chirurgical este cel care influenteaza cel mai mult supravieţuirea pe termen lung, pentru că nodulul nu a raspuns la chimioterapie şi pentru că putea să metastazeze în oricare altă parte a organismului.

Iată ce spune Adriana:“După ce operaţia din Anglia şi recuperarea au decurs în cel mai bun mod posibil m-am întors în ţară cu recomandarea medicilor englezi de a nu mai face tratament (chimio şi radioterapie). Motivarea deciziei – că este un cancer care se dezvoltă încet şi tinde să nu răspundă la chimioterapie – mi s-a părut corectă. Şansele de recidivă erau mari, ştiam. M-am gândit mult până să iau decizia. În ciuda altor păreri avizate de a continua chimioterapia, am ales să merg pe mâna medicilor englezi pentru că am considerat că au cele mai multe informaţii despre această boală rară.

Primul mare test pe care trebuia să-l trec era tomografia toracică, la 3 luni după operaţie. Cel mai important examen din viaţa mea de până acum, nu se poate compara cu nimic. Am ales să o fac la 2 luni pentru a prinde o eventuală recidiva din timp. Rezultatul a fost cea mai proastă combinaţie din toate câte erau posibile: mi s-a spus că sunt bine, deşi nu eram. Aşa că am mers liniştită acasă, am sărbătorit, am anunţat toţi prietenii şi cunoscuţii, neştiind că metastazele pulmonare cu recidivat şi sunt deja vizibile tomografic. La scurt timp am început să am dureri în partea stânga a toracelui. A trecut o luna. Durerile s-au înrăutăţit. Am apelat la calmate. Mă gândeam că nu are ce să fie, dacă CT-ul recent arăta aspect oncologic normal. Probabil durere postoperatorie. După alte două săptămâni durerile deveniseră atât de puternice încât am fost nevoită să reîncep investigaţiile medicale.

După ce cu numai o luna jumătate în urmă scanasem tot corpul de la gât în jos, nu mai rămâneau prea multe analize de făcut. Cum durerea se extinsese şi în zona cervicala mi s-a recomandat şi o radiografie de coloană cervicala. Aşa am descoperit întâmplător că -deşi nimic nu era vizibil radiografic pe coloană – exista o opacitate imensă în vârful plămânului stâng, ce punea mari semne de întrebare. Nu avea ce să fie, aveam CT pulmonar cu o luna şi jumătate în urmă, care spunea că plămânii sunt curaţi… L-am refăcut pe 19 mai. Rezultatul: 4 tumori mari cu dimensiuni între 3 şi 7 cm în plămânul stâng… Plus ganglioni măriţi diagnosticati ca metastaze ganglionare, tot în zona plămânului…”

Adriana îşi ţine în frâu în aceste momente durerile foarte mari cu calmante puternice.

Donează acum! Ajut-o pe Adriana! Numara-te printre cei care lupta pentru viata unui om! http://www.cinemagia.ro/apel-umanitar/

 

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s