Un om valoreaza mai mult decat aurul pe care il poarta…

 La fel si o tara… Salvati Rosia Montana!

Acesta este un apel de constientizare publica lansat in urma cu o saptamana. Este vorba de un material video prezentat de Maia Morgenstern, in sprijinul cauzei Salvati Rosia Montana.

Spotul este primul dintr-o noua serie de actiuni de constientizare si mobilizare a publicului impotriva proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana. Proiectul este propus de compania Rosia Montana Gold Corporation si incalca  drepturile omului – dreptul la proprietate, dreptul la un mediu curat si totodata presupune distrugerea a 4 munti şi a comunitatii Rosia Montana.

Clipul este difuzat si de canalele TV si se bucura de popularitate si in mediul online inregistrand pana acum sute de mii  de vizualizari pe YouTube si generand comentarii si reactii  in mediul online dar si pe retelele de socializare.

Scopul acestei noi campanii de informare este acela de a atrage atentia publicului asupra riscurilor si inutilitatii exploatarii aurului de la Rosia Montana, in conditiile embargoului mediatic impus de RMGC. Anularea procedurii de Evaluare a Impactului asupra Mediului si includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO sunt masurile solicitate de peste 130000 de cetateni ai tarii, semnatari ai petitiilor de salvare a Rosiei Montane.

Conceptul creativ al campaniei este foarte simplu. Extragerea aurului, aşa cum se doreşte să se facă la Roşia Montană va provoca suferinţă. Oameni daţi afară din casele în care s-au născut, un lac imens de cianură, câţiva munţi raşi de pe suprafaţa pământului… Şi asta pentru aur. Să facem ce cu el? Cercei? Dacă vor cercei, le dăm cercei. Numai să ne lase în pace!”, a declarat Robert Tiderle, creative director, Papaya Advertising.

Am convingerea că această acţiune de informare va deschide minţile şi inimile oamenilor care nu cunosc situaţia de la Roşia Montană, dar intuiesc gravitatea ei. Lupta noastră a coalizat eforturi mai de preţ decât tot aurul din lume iar acest clip e un exemplu care grăieşte de la sine. Înţelegeţi că suntem stăpâni pe viitorul nostru şi că reuşita campaniei Salvaţi Roşia Montană aparţine vouă, toţi cei care credeţi în dreptate.” completeaza Eugen David, localnic din Roşia Montană, preşedinte al Asociaţiei Alburnus Maior.

La aceasta campanie au participat pro-bono: Papaya Advertising, actrita Maia Morgenstern, Family Film (casa de productie), Florin Serban (regizor), Marius Panduru (DOP).

Maia Morgenstern pentru Romania – pentru a viziona videoclipul  intrati aici:  Salvati RosiaMontana – MaiaMorgenstern-YouTube

Si varianta in limba engleza: http://www.youtube.com/watch?v=aHqyTc54_Lc

Mai multe pe www.rosiamontana.net

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s