Vlad Mirita azi, pe scena la Bucharest Music Film Festival

Ultimele trei zile de Bucharest Music Film Festival!

Daca nu ati ajuns inca e timpul s-o faceti!

Astazi programul artistic al festivalului va debuta cu Ora de dans, respectiv tango-urile ai caror protagonisti sunt tinerii dansatori de la Wilmark Dance Academy. Vineri si sambata demonstratiile vor incepe de la ora 18.30, iar duminica de la ora 18.00.

In aceasta seara, Filarmonica din Pitesti, dirijata de Tiberiu Oprea, va sustine, incepand cu ora 19.30, alaturi de tenorul Vlad Mirita si soprana Mediana Vlad, un periplu de o ora si jumatate printre musicaluri dintre cele mai cunoscute: Sunetul MuziciiFantoma de la OperaEvitaWest Side Story.

De la ora 21.00 va rula inregistrarea partii I a operei Forta destinului de Giuseppe Verdi, montata la Opera din Viena, cu o distributie remarcabila: Nina Stemme, Salvatore Licitra, Carlos Alvarez. Interpreteaza: Orchestra Operei din Viena, dirijata de Zubin Mehta.

Sambata 16 iunie, de la ora 19.30, Angelys Orchestra (dirijor: Marius Firca) va concerta impreuna cu solistii: Alexandra Tarniceru (soprana), Emanuela Pascu(mezzosoprană), Narcis Brebeanu (tenor), Nicolae Lupu (percutie), Marian Micu(percutie), Andrei Bogdan (percutie) si Corul Academic Divina Armonie. De la ora 21.00 se va putea urmari partea a doua a operei Forta destinului de Giuseppe Verdi.

Duminica 17 iunie, intre orele 19.00 si 21.00 scena va apartine Carnavalului animalelor, un proiect muzical inspirat de compozitia lui Camille Saint-Saëns, care ii reuneste pe: Toma Popovici (pian), Raluca Ouatu (pian), Matei Ioachimescu(flaut), Adrian Duminică (clarinet), Alexandru Anastasiu (percutie), Răzvan Popescu (contrabas) impreuna cu Cvartetul Imperioso. Invitat special al acestui concert inedit este actorul si cantaretul Silviu Biriş, in calitate de povestitor.

Apoi va avea loc marea tragere la sorti a castigatorilor premiilor puse la dipozitie de catre sponsori. Fides Travel ofera Premiul I – o excursie la Viena (3 nopti cazare, pentru 2 persoane, in camera dubla cu mic dejun si transport) iar Editura Litera, premiile II si III, respectiv Colectia Cronica ilustrată a omenirii (12 volume) si colectii speciale Mari Compozitori (carte si CD – 5 volume).

Evenimentul se va incheia cu filmul: Al Mc Kay şi Earth, Wind & Fire.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

P.S: Daca tot sunteti in zona, traversati si vis-a vis, la Muzeul National de Arta care gazduieste o expozitie de fotojurnalism (Mediafax) cu cele mai bune fotografii surprinse de jurnalisti romani in ultimii ani, pana in 2011. Fotografiile sunt chiar pe gardurile muzeului.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s