Festivalul Luminii 2012

UPDATE: Festivalul Luminii se amana din cauza vremii urate si ploioase! Acesta va avea loc pe data de 2 iunie.

Festivalul Luminii are loc anul acesta pe 19 mai, sambata, intre orele 21.00-23.00 si se desfasoara in peste 15 localitati din tara.

“Un alt fel de festival, un spatiu de manifestare artistica a tinerelor talente, o atmosfera unica creata timp de 2 ore cu zeci de mii de lumanari.”

Scopul festivalului este de a oferi tinerilor si nu numai, un eveniment in cadrul caruia au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de arta, iar participantii se pot deconecta timp de 2 ore, de la problemele si stresul de zi cu zi, bucurandu-se de atmosfera creată.

Detalii despre programul din fiecare localitate gasiti pe http://www.festivalul-luminii.ro/ sau pe pagina de facebook a evenimentului: (www.facebook.com/festivalul.luminii)

Mai jos puteti vedea pe harta localitatile care participa la festival:

 In Bucuresti, cercetasii Romaniei ne invita in Parcul Carol, sambata, incepand cu ora 21.00 la o altfel de seara de vara in capitala, la Festivalul Luminii.  Odata cu lasarea intunericului, parcul se va lumina de la cele 10000 de lumanări.Tema festivalului de anul acesta este “Redescopera frumusetea lucrurilor marunte!”.Cercetasii ne invita sa ne aducem aminte de perioada copilariei si cum altfel decat prin joc si joaca? Astfel in timpul Festivalului, vor avea loc jocuri cercetasesti, potrivite pentru fiecare dintre noi, de la cei mici, pana la cei mai mari. Va avea loc si o expozitie cu desene ale micilor cercetasi lupisori.Daca nu stiti prea multe despre cercetasie, veti putea afla de la  Zona destinata Cercetasiei. Aici veti gasi informatii de la infiintarea organizatiei in 1923, pana in zilele noastre dar si uniforme de cercetasi, fotografii de la activitati sau constructii de camp si noduri.

Muzica este nelipsita, fie ca este vorba de cantece din repertoriul romanesc sau international, cercetasul chitarist stie sa le cante. Atelierele de cantece cercetasesti vor fi deschise publicului timp de 2 ore si totodata va avea loc si un concert folk-rock unplugged.
Luminile si umbrele sunt prezente la Festival prin faimoasele jonglerii cu foc. Iar gulgutele sunt elementele principale al evenimentului: gulgute mari, gulgute mai mici, colorate, uriase, umblatoare. Puteti invata chiar sa realizati propria gulguta.Va mai exista o zona inspirationala unde citatele au scopul de a reda zambetul pe buze oamenilor. Va fi acolo un panou care ne asteapta sa ne scriem propriile ganduri. Iar in Photo World, ne putem fotografia in cercetasi, expozitia foto a cercetasilor fotografi avand vernisajul in timpul Festivalului.
Asadar, ne asteapta o seara minunata!
Advertisements

3 thoughts on “Festivalul Luminii 2012

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s