Desktop-ul scos din ecuatie??

Da, tehnologia a avansat, insa nu atat de mult incat sa scoata de pe piata si din uz desktop-urile. Conform unor studii recente, se asteapta la o crestere a vanzarilor acestora cu circa 4%. Deci, se pare ca nu vor fi uitate asa usor.

Eu, cel putin, nu voi renunta la desktop. Am si laptop, am si tableta, si totusi nu pot renunta la desktop. Insa parc-as schimba ceva la el.. si as incepe cu monitorul. Mi-as lua un Asus PA246Q.


Desi la prima vedere, asa gros cum e el, pare demodat, antic si de demult, gandindu-ne la modelele slim care au aparut in ultimul timp pe piata, Asus PA246Q este un monitor profesional. El nu poate fi subtire pentru ca nu foloseste aceeasi matrice ca cele de tip consumer; practic electronica necesara pentru o astfel de matrice determina grosimea monitorului. Majoritatea monitoarelor obisnuite utilizeaza o matrice TN ieftina ce poate fi integrata in dispozitive subtiri si care are un timp de raspuns scurt de 2ms, dar din pacate nu ofera o precizie a culorilor, iar unghiurile de vizibilitate sunt inguste.

Pe www.mediadot.ro am vazut acest monitor si uitandu-ma cu atentie la elnu am putut sa nu remarc piciorul versatil al acestuia. Acesta permite inclinare fata, spate, reglaj pe inaltime cu 10 cm, rotirea ecranului din modul landscape in modul portret, astfel se face foarte util pentru cei care fac editari de imagini, diverse prezentari.

Foarte interesanta si inovatoare este tehnologia QuickFit Virtual cu care este dotat si care permite previzualizarea documentelor, fotografiilor si imaginilor la dimensiunile reale fara a le tipari, prin simpla apasare a unei taste, protejand mediul inconjurator prin economia de hartie realizata.

Un alt aspect important il reprezinta utilizarea panelurile de tip P-IPS cu unghiuri de vizualizare de 178 de grade care reproduc 98% din culorile Adobe RGB,  fiind capabil sa redea peste 1,07 miliarde de culori sau, altfel spus, monitorul afiseaza imaginile prinse de o camera DSLR cu o acuratete a culorilor de 98% ceea ce monitoarele mainstream cu panel TN nu reusesc sa faca.

In prezent, monitorul Asus PA246Q este printre cele mai bune monitoare profesionale de pe piata, i se mai spune monitorul care imita realitatea… iar pretul este foarte atractiv: http://www.mediadot.ro/monitoare-lcd/monitor-lcd-asus-pa246q

Vezi si alte modele de monitoare lcd: http://www.mediadot.ro/monitoare/monitoare-lcd/

Revenind la desktop-ul meu la care nu as renunta dar caruia i-as mai schimba pe ici pe colo cateva componente… inafara de monitor, i-as mai schimba si procesorul. Si vreau un procesor AMD din seria A, un A8.

Tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics permite utilizatorilor sa creasca performantele grafice 3D prin adaugarea la sistem a unei placi video suplimentare din seria AMD Radeon™ HD 6000. Cu aceasta tehnologie unicat, utilizatorii se bucura de mai multe cadre pe secunda in cele mai noi jocuri posibile, folosind puterea de procesare a graficii onboard, dar si a celei dedicate. Dar nu doar gamerii se bucura de aceasta tehnologie, si noi, ceilalti utilizatori; utilizand combinat doua placi grafice AMD Radeon si APU AMD, aceasta platforma ofera performante vizuale mai bune cu 75%, astfel utilizatorii vor avea parte de imagini perfecte, incredibil de reale.

        

Se stie ca procesorul este motorul intr-un computer… Procesorul AMD ridica standardele de performanta, astfel ca, voi avea un “motor” de calitate la un pret fara concurenta: http://www.mediadot.ro/procesoare/procesor-amd-a8-x4-3800-box. ( pentru a viziona si alte modele de procesoare, intra aici: http://www.mediadot.ro/procesoare/ )

Cam astea ar fi componentele pe care le-as schimba in viitorul apropiat desktop-ului meu, iar acesta “va ramane in familie” deocamdata, nu-l scot din ecuatie.
Si in incheiere, referitor la problema pusa la inceputul articolului, daca vor ajunge sau nu device-urile portabile sa inlocuiasca desktop-urile… pana la urma fiecare isi alege ceea ce-i trebuie, ceea ce are nevoie intr-adevar… Intre cele 2 tipuri de sisteme nu poate fi facuta comparatie, fiecare are avantajele si dezavantajele sale raportate la nevoile fiecarui utilizator in parte. Ele raspund altor tipuri de nevoi si se adreseaza unor categorii diferite de persoane. Sunt utilizatori care doresc putere de calcul, altii sunt gameri impatimiti, alti utilizatori vor mobilitate. Nici cand vine vorba de pret nu se pot compara, portabilitatea costa.
 Acest articol participa la o campanie marca Mediadot si Blogal Initiative.
Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s