150 000 de romani au participat la cea mai mare actiune de voluntariat din Romania!

Romanii au  spus “Let`s Do It, Romania!” pe 12 mai (sambata trecuta) si au demonstrat inca o data ca le pasa de natura si de tara in care locuiesc, iesind la curatenie aproape in toate judetele tarii, in zonele din natura dragi lor.

Anul acesta, n-am reusit sa particip la actiunea de pe 12 mai, in schimb  “i did it” friday, cu o zi inainte, undeva pe Cheile Sohodolului, in Gorj, intr-o arie protejata, unde ma aflam intr-o excursie si unde, din pacate, erau o gramada de peturi aruncate. Asa ca m-am apucat frumusel de treaba si am reusit sa curat cat de cat de gunoaie zona in care ma aflam (daca stiti unde sunt Inelul si Narile – pestera…). Si n-am fost singura care am facut treaba asta; cei cu care ma aflam in excursie au strans si ei de pe unde au vazut si atat cat au putut, din gunoaie, peturi, in general.

Asta e…din nefericire, romanii nu stiu sa se bucure de  natura decat facand gratare si lasand mizerie in urma lor… Trist! Si pacat, ca in asa zona frumoasa, poate unica in lume, sa gasesti peturi la tot pasul…

   

Referitor la actiunea de curatenie care a avut loc sambata 12 mai,  in cadrul proiectului “Let’s Do It Romania!“, rezultatele au fost multumitoare. Au fost curatate minim 5 zone in fiecare judet al tarii,  cu un procent de reciclare a deseurilor de cel putin 30%.

Cuvantul de baza al proiectului de anul acesta  este continuitatea, astfel se doreste monitorizarea  zonelor curatate pe 12 mai si mentinerea lor in aceasta stare.

Inca de la orele 8.00, dimineata, sute de voluntari au venit la punctele de inregistrare, pregatiti de curatenie. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online pe site-ul www.letsdoitromania.ro au primit la punctele de inregistrare zone speciale in care au facut curatenie. Curatenia s-a incheiat in jurul orei 15:00, cand a inceput colectarea sacilor.

150 000 de romani au participat la cea mai mare actiune de voluntariat din Romania. Primele rezultate primite la nivel national indica  judetele Maramures (11 000 voluntari), Gorj (11 000 voluntari), Botosani (9 200 de voluntari) si Bihor (8 000 de voluntari) pe primele locuri. Iar in ceea ce priveste procentul de materiale reciclate, in top se afla judetul Vaslui, unde 77% din deseurile colectate vor fi reciclate. Numarul de saci adunati este 250 000.

 Sursa foto: www.letsdoitromania.ro

Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice cifrele finale legate de cantitatea de deseuri colectata.


Cei peste 150 000 de voluntari mobilizati de “Let`s Do It, Romania!” transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur!


Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s