Stinge lumina! E Ora Pamantului!

Pe 31 martie, adica maine, iubim intunericul! Stingem toate luminile, scoatem tot din priza si ii aratam Pamantului nostru drag si scump, cat de mult il iubim! E Ora Pamantului! 

Earth Hour: orele 20.30-21.30

Continuam si anul acesta traditia inceputa in 2007 ca in fiecare ultima sambata din luna martie, sa stingem lumina pentru o ora. Earth Hour este momentul in care vom fi uniti prin aceleasi sentimente, acelea de iubire fata de planeta si aceeasi dorinta – o lume mai buna! Ne vor desparti doar kilometrii distanta de alte milioane de oameni din lumea intreaga…Un pic de intuneric poate sa aduca ani de lumina!

Earth Hour este o initiativa a WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. In 2011, 5200 de orase din peste 135 de tari din intreaga lume au stins lumina, Earth Hour devenind cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Editia de anul acesta este una a provocarilor intrucat personalitati publice si sustinatori si-au luat angajamentul sa isi schimbe stilul de viata pentru a reduce impactul negativ asupra planetei. WWF ne provoaca pe toti sa ne schimbam stilul de viata pentru pentru a proteja planeta.


Inscrie-te si tu la Ora Pamantului ca sa stim cine si unde stinge lumina si ca sa putem masura impactul actiunii noastre – http://ora-pamantului.ro/wordpress/?page_id=10

 

Romania sarbatoreste Earth Hour 2012

41 de orase din Romania sarbatoresc Earth Hour! La invitatia WWF- Romania, acestea s-au inscris pe lista Oraselor Oficiale Earth Hour din intreaga lume si se pregatesc intens pentru seara de 31 martie.

Orasele Oficiale Earth Hour 2012 sunt: Bistrița, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Baile Tusnad, Calafat, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Focșani, Galați, Giurgiu, Horezu, Iași, Oradea, Panciu, Roșiorii de Vede, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda, Vaslui.

In toate cele 41 de orase, municipalitatile vor intrerupe iluminatul institutiilor publice si al cladirilor emblematice.

Bistrita este Capitala Earth Hour 2012 a Romaniei si va stinge luminile in tot orasul timp de o ora! Bistritenii sunt invitati pe Strada Pietonala Liviu Rebreanu, pentru a lua parte la o serie de evenimente speciale, derulate de-a lungul intregii zile: mars ciclist Bistrita 60+, momente artistice, acrobatii cu flacari, dar si un moment emotionant, in care 500 de copii vor aprinde lampioane confectionate manual, chiar de ei.

In Bucuresti se vor stinge luminile la Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Națională, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională, British Council, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cultural Român, Muzeul Antipa, Hotelul Intercontinental, Hotelul Pullman si compania Cosmote. Mai multe hoteluri, cafenele si restaurante isi invita clientii sa petreaca o seara la lumina lumanarilor.

Viziteaza Ecoharta, pentru a afla ce evenimente se pregatesc in orasul tau de Earth Hour.

WWF-Romania va marca seara cea mare la Bistrita, Capitala Earth Hour 2012, dar prin intermediul prietenilor WWF, vor fi prezenti in fiecare colt al tarii.

Nu uita, anul acesta, de Earth Hour, esti indemnat sa faci MAI MULT decat sa stingi luminile pentru o ora. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina, Earth Hour inseamna un mod de viata in armonie cu natura.

Mai multe pe www.ora-pamantului.ro.

Intra si pe pagina de facebook daca vrei sa fii la curent cu noutatile: https://www.facebook.com/WWFRomania

 

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s