Picanterii de Bucuresti

Putina picanterie nu strica, venerabile!

Sa ne amintim de Bucurestiul de altadata, la Picanterii de Bucuresti, in gradina Palatului Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti).

Aseara am dat o fuga pana acolo, dar n-am stat prea mult pentru ca am ajuns tarziu si targul era pe sfarsite, insa planuiesc sa ajung si azi pe acolo.

Asadar, daca nu stiti unde sa mergeti astazi, va recomand sa dati o fuga pe la muzeu. Si daca nu reusiti sa ajungeti azi, oricum veti avea timp destul , pentru ca in fiecare luna, de acum incolo, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti (Bd. I. C. Bratianu, nr.2) veti fi asteptati cu multe surprize interbelice, targ de altadata cu obiecte de arta si produse lucrate manual, decoratiuni, haine vintage oferite de negustori veritabili in costume de epoca, expozitii de arta cu tematica Bucurestiul interbelic, masini de epoca, ateliere de creatie artistica, unde artistii si bucurestenii vor realiza impreuna portrete, fotografii, tablouri sau desene de epoca. Vor mai fi spectacole ca la balci, cu dans, jonglerii, teatru, concerte si muzica veche, de ambient.

 

 

 

Picanterii de Bucuresti este locul potrivit pentru a retrai viata boema a Micului Paris. Bucurestenii au la dispozitie un alt fel de petrecere a timpului liber in centrul capitalei, intr-o atmosfera de bon gout a epocii de aur a Micului Paris. De asemenea, Picanterii de Bucuresti promoveaza creatia artistica si lucrul manual, autenticul si frumosul, in defavoarea kitch-ului si a lucrurilor in serie.

Pentru pasionatii de pictura si colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de carti postale interbelice, unde se pot crea asemenea ilustratii. Iar bunul gust care definea moda anilor `30 – `40 se va regasi in accesorii pe care demoazelele din Micul Paris le pot crea singure la atelierele de cercei Charleston, voalete ṣi toci.

Printre picanterii se mai numara si lectiile de tango autentic care vor fi predate, in cadrul targului de catre profesorii de la Fabrica de Tango.

Atelier Pas Boutique va preda azi, de la ora 18:00, lectii de jazz – dance, un stil care a luat nastere la inceputul secolului XX in SUA, avand la baza charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul.

Intrarea la targul de altadata este libera.

Mai multe  despre Picanteriile de Bucuresti aflati pe: www.picanteriidebucresti.wordpress.com.

Si daca tot sunteti la Palatul Sutu, nu ratati expozitia de Instrumente medievale de tortura, foarte interesanta, de altfel!

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s