Hamburger de peste cu salata de rucola

 
Va invit la o portie de hamburgeri deliciosi din peste! Fara e-uri si nu ingrasa! 🙂
Ca sa pregatesc mirobolantii hamburgeri de peste mi-au trebuit 500 gr file de peste (puteti alege intre halibut, pangasius), 2 linguri de cascaval ras, 3 linguri de pesmet, un ou, cateva fire de patunjel, sare, piper, 6 linguri de ulei, 200 gr rucola, o lamaie.
Pestele se trece prin masina de tocat carne sau se pune in robot si se mixeaza (eu l-am pus in blender). Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu pestele tocat. Se rade cascavalul pe razatoarea mare si se adauga la compozitia noastra. Se adauga si pesmetul, oul, 2 linguri de ulei, sare si piper.
Se omogenizeaza, dupa care incepem sa formam hamburgerii sau turtitele. Umezim mainile si incepem sa-i modelam. Mie mi-au iesit 3 bucati.
 
Se prajesc cate 3-4 minute, pe fiecare parte intr-o tigaie teflonata. De preferat a nu se folosi ulei sau foarte foarte putin.
 Salata de rucola o pregatim asa:
Spalam rucola, o tocam si o asezam intr-o salatiera. Stoarcem jumatate de lamaie si punem peste salata, impreuna cu 4 linguri de ulei si sare dupa gust.
Hamburgerii de peste ii servim impreuna cu salata de rucola.
Pofta buna!
 

Advertisements

One thought on “Hamburger de peste cu salata de rucola

  1. Pingback: Un aliment esential pentru sanatate: Pestele (plus o reteta cu file de peste) « Chestiuni Serioase

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s