St. Patrick’s Day sau Ziua Irlandei

 

Astazi, 17 martie este ziua Sfantului Patrick, ocrotitorul Irlandei si este si Ziua Nationala a  Irlandei, zi ce este sarbatorita anual in intreaga lume, acolo unde exista o comunitate de irlandezi. Inclusiv la noi este celebrata aceasta zi si anul acesta, a 5-a editie va avea loc in centrul vechi al Bucurestiului, pe strazile Lipscani, Smardan, aproape de sediul BNR.

In deschiderea programului, de la orele 17.00, artistii ne invita sa ne alaturam unei parade inedite pe stradutele centrului istoric in ritmuri de tobe si cimpoaie. Ii vom vedea pe scena pe cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam, vom avea parte de un program de muzica medieval-celtica, cu cimpoaie si instrumente arhaice sustinut de trupa  Bordo Sarkany din Ungaria, trupa care va conduce parada din deschiderea programului.Invitati speciali: irlandezii The Amazing Apples care vor sustine un concert de muzica traditionala irlandeza autentica. Nu vor lipsi de la eveniment ’’Berile Negre” (Blackbeers) care ne vor deschide apetitul pentru bere, in special neagra, pe ritmuri de rock celtic si influente irish-punk.

Vor mai fi concursuri cu premii si petrecere in Club Fire tot weekend-ul.

Vino si tu in Fire Club ca sa fii irlandez pentru 3 zile (16,17 si 18 martie) si vei avea parte de oferte speciale: Carolans – 4 lei,The IrishMan – 5 lei, Baby Guiness – 5 lei. Trupa maghiara Bordo Sarkany va sustine un program de muzica medieval-celtica, apoi vor urma Blackbeers, trupa de rock celtic cu influente irish punk. Intrarea este libera!
Asadar, ce mai asteptati, imbracati-va in verde si haideti la petrecere! It’s St. Patrick’s Day!

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s