Supa de ceapa

 
O reteta de supa frantuzeasca…cu ceapa.
Ingrediente: 1/2 kg ceapa, 50 gr unt, 2 linguri de faina, un pahar de vin alb sec sau demisec, cimbru, 2 l de supa de vita, o bagheta frantuzeasca, 60 gr.branza, 2 catei de usturoi, 3 frunze de dafin, sare, piper si apa.
Ceapa se taie rondele si se caleste in untul topit impreuna cu usturoiul pisat pentru 15-20 de minute. (mai intai se pune usturoiul)
   
Se prepara un sos din 2 linguri de faina si un pahar de vin, plus sare, piper si cimbru. Se adauga sosul peste ceapa si se amesteca.
Apoi se adauga supa de vita.
Pont: Daca nu avem in casa supa de vita, putem fierbe 2 l de apa cu 4 cuburi baza pt mancaruri cu vita.
Se lasa supa pe foc pana se injumatateste lichidul, astfel incat sa arate ca o supa crema.
 
Cand e gata, se pune intr-un vas termorezistent. Se taie felii de bagheta frantuzeasca cu grosime de 1 cm si se aseaza sa pluteasca peste supa. Deasupra feliilor se rade branza sau se pun feliute.
  
Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste branza.
 
Se serveste cu paine sau cu crutoane.
Pofta buna!
Advertisements

One thought on “Supa de ceapa

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s