De ce proprietarii romani nu-si incheie o asigurare a locuintei…

Se pare ca-n Romania oamenii nu sunt pregatiti pentru asigurari din mai multe puncte de vedere, in special pentru asigurarile de locuinta, desi ar trebui sa ne gandim serios sa ne facem una. Hai…un RCA isi face toata lumea, Casco…isi fac destul de multi, am constatat (lucrez in domeniul auto si-am observat ca-n general automobilistii detin un Casco incheiat), dar asigurare de locuinta…nu prea…De ce oare??

In Romania sunt trei riscuri majore: cutremurul, inundatiile si alunecarile de teren, care ne pot aduce necazuri si care ne-au adus, de altfel, de-a lungul timpului (am vazut cu totii ce dezastre au fost in tara… agoniseli pierdute, case pierdute, sate rase de pe fata pamantului, morti)…toate acestea ar trebui sa ne puna pe ganduri.

De cele mai multe ori oamenii afirma ca nu-si permit sa plateasca o asigurare sau merg pe principiul “nu mi se poate intampla mie una ca asta”, “ce-o fi o fi” sau “cum o vrea Dumnezeu”… Ok…de acord cu asta “traieste clipa!” 🙂 , “traieste in prezent!” “sau ce-o fi o fi” 🙂 dar pana la un anumit punct… Intotdeauna am fost de acord cu faptul ca ignoranta si nepasarea ucid si trist este ca multi dintre noi suntem ignoranti…

Orasenii care stau la blocuri considera ca asigurarile sunt niste bani aruncati aiurea pentru ca blocurile de locuinte nu se afla in zone cu alunecari de teren sau cu risc de inundatie. E adevarat…dar poate iti ia foc casa, sau poate ia foc casa vecinului si arde si a ta si ramai pe strada sau pierzi toate lucrurile (electronice, electrocasnice, mobila, bijuterii, bani pusi deoparte sau mai stiu eu ce) si atunci ce faci, daca asigurare n-ai, economii ioc.. ca e greu in ziua de azi sa economisesti…nu-ti ramane decat sa te vaiti ca ai pierdut TOT si la ce folos? Nu mai bine plateai o anumita suma de bani pe an si aveai casa asigurata, nu mai bine iti incheiai o asigurare de locuinta?? Vedem cu totii la tv cate tragedii se intampla, aproape ca nu e zi in care sa nu aiba loc un incendiu…de ce sa nu prevenim raul?! Sa invatam din greselile altora si sa ne protejam, pana nu e prea tarziu!

Mama a invatat din propria greseala dar din fericire nu s-a intamplat nimic grav… A lasat ceva in cuptor si s-a dus linistita la televizor in camera. A uitat si a luat foc cuptorul…noroc cu o vecina care a simtit miros si a coborat la timp. S-a lasat cu panica, pompieri, politie, tot tacamul…Imediat dupa si-a incheiat o asigurare de locuinta atat la apartament cat si la casa de la tara si intre timp si-a schimbat si aragazul (era unul mai vechi care-i tot facea probleme). 🙂 Nu mai zic de alta intamplare neplacuta…putea sa moara intoxicata cu fumul de la televizor..arsese ceva in el si fumul acela era toxic… Asadar, aveti grija! 🙂

Si ar fi bine sa lasam deoparte “principiile astea de viata” cum ca “mie nu mi se poate intampla asta”, doar altii patesc asa…Si degeaba o sa spuna multi ca n-are lumea bani (e un adevar si-n asta, dar nu intru in amanunte), nu-i asa…unde e loc de un RCA, de un CASCO, e loc si de o asigurare de locuinta.

De ce isi incheie lumea asigurari RCA si CASCO, dar nu-si incheie si Asigurari Locuinte?

In primul rand, o asigurare de locuinta este mult mai ieftina decat un RCA sau decat CASCO, asta ar trebui sa stie lumea. (Intra pe www.asiguraridiverse.ro si vezi niste oferte.)

In ziua de azi, oamenii isi cumpara tot mai mult masini scumpe, de fite si e normal sa-si doreasca o ASIGURARE CASCO full, chiar daca se cred stapani pe propriile actiuni, pentru ca in trafic si pe strada se pot intampla multe; chiar daca nu gresesti tu, gresesc alti participanti la trafic si atunci e mai bine sa fii asigurat. Acasa in schimb, altfel stau lucrurile…oamenii considera ca sunt atenti si ca au grija sa nu lase robinetul pornit sau gazele deschise, sau fierul de calcat in priza si atunci ignora o asigurare de locuinta, cred eu…Si acum revin la ce-am spus mai inainte…daca ia foc casa vecinului, daca are loc o explozie in bloc, nu din cauza ta, din cauza vecinului…Totodata, oamenii cred ca o asigurare de locuinta e scumpa si considera ca nu-si permit s-o plateasca, desi nici macar nu se intereseaza; romanii au alte probleme…decat asigurarile de locuinte…

Multi spun ca asigurarea nu este decat o alta “metoda smechera” de a lua bani de la oameni si nu vor sa plateasca sau sa contribuie la un buget de care sa beneficieze altii, in contextul unui trecut tumultos (vezi anii ’90 cand sute sau poate mii de romani au fost pagubiti); acest context i-a facut pe romani sa-si piarda increderea in institutiile financiare.

Alegand asigurarea pentru locuinta te protejezi fata de cele mai frecvente riscuri care iti pot afecta proprietatea, ca doar casa ta e locul unde vrei sa te simti bine impreuna cu familia si locul in care ai investit mult si pe care ti-l doresti in siguranta, nu? O asigurare de locuinta iti protejeaza casa de inundatii, incendii, vandalism, cutremur, fenomene atmosferice, furt prin efractie, daunele la instalatia de apa, fluctuatii de tensiune si altele. Poti beneficia de asigurare si in calitate de chirias pentru a-ti proteja bunurile din apartamentul inchiriat.

Incheind o  ASIGURARE RCA vei fi acoperit financiar in cazul unor evenimente neplacute din trafic, iar achizitionand o asigurare Casco vei fi despagubit si in cazul avariilor, calamitatilor naturale, furt, vandalism, ciocniri accidentale, pierderea cheilor autoturismului etc.

Va spuneam mai sus sa intrati pe www.asiguraridiverse.ro (un site nou aparut) pentru oferte de asigurari. Asigurari Diverse este o platforma online a Societatii Nide Obiectiv Asig Asistent in Brokeraj autorizat de “Comisia de Supraveghere a Asigurarilor”. Daca o companie de asigurari prezinta doar produsele ei de asigurare, brokerul de asigurari poate prezenta o multitudine de oferte, aducandu-i la cunostiinta clientului avantajele sau dezavantajele fiecarei polite de asigurare. Asadar oricine intra pe site si este interesat de asigurari, beneficiaza de consultanta in asigurari rca, casco, locuinte, fiecare polita fiind personalizata pentru fiecare persoana. Alte tipuri de asigurari:  asigurari de bunuri, CMR, cargo, asigurari de raspundere civila, asigurari de viata si medicale pentru angajati. Costuri convenabile si identificarea celor mai bune variante!

Economisesti timp si bani si-ti gasesti asigurarea care-ti convine!

O campanie marca Blogal Initiative si Asiguraridiverse.ro!
Advertisements

3 thoughts on “De ce proprietarii romani nu-si incheie o asigurare a locuintei…

  1. Pingback: Blogal Initiative » Castigatorii asiguraridiverse.ro

  2. De ce induci oamenii in eroare? E adevarat ca la o casa e buna ideea cu asigurarea. La un apartament e o pierdere de bani inutila. Sa luam un exemplu: are loc un mic cutremur sau o alunecare de teren si e afectat intreg blocul (se inclina usor sau deteriorari la scari, etc) e foarte probabil ca sa nu mai poata fi locuit si autoritatile evacueaza blocul. Si ajungi in situatia paradoxala ca apartamentul tau nu prezinta deteriorari dar cu toate astea nu mai poti locui in el. Si firma de asigurari nu iti da absolut nimic daca nu e asigurat tot blocul. Si determina tu asociatia de proprietari sa faca o asigurare pe tot blocul, cu sute de locatari in el. Sa imi zici cate asociatii de proprietari au asigurari pe blocuri.

  3. Se poate sa ai dreptate in ceea ce priveste cutremurul (nu te contrazic), dar daca e vorba de un incendiu, o inundatie…
    Parerea mea e ca o asigurare de locuinta te protejeaza!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s