SOS! Catei inzapeziti la Glina!

Weekend-ul acesta am fugit la Glina ca sa dam o mana de ajutor la deszapezire, la adapostul de animale. Ne-am inarmat cu lopeti, am luat un sac de hrana la caini, niste castronele de mancare, ne-am imbracat gros, ne-am incaltat corespunzator, manusi bineinteles, si am plecat. N-am avut probleme pe drum, a fost curat pe jos si am avut acces usor la adapost, chiar daca am lasat masina putin mai departe.

La adapostul de la Glina sunt 2 asociatii pentru protectia animalelor care au grija de caini: Asociatia Robi si Asociatia A Doua Sansa. La tarcurile Asociatiei A doua Sansa, situatia era mai grava, in sensul ca inca mai era multa zapada de inlaturat si la unele custi nu exista acces la animale din cauza mormanului urias de zapada. A trebuit sa luam zapada de langa custi si s-o dam pe mijloc astfel incat utilajul de deszapezire sa poata s-o ia.

Era soare afara, dar cu dinti, pentru ca era ger, asa ca dupa ce transpiram dand la lopata, cand faceam pauza inghetam instant…am rupt vreo 2 lopeti 🙂 , pentru ca zapada era tare si inghetase, am schimbat vreo 2 perechi de manusi care se facusera bat si am dardait nitel…

Cainii erau un pic agitati, latrau, dar mai mult unii la altii si era mare harmalaie acolo, fiecare pe limba lui… 🙂 Se vede ca sunt ingrijiti, ca sunt hraniti…cainii sunt ok, dar totusi adapostul acela in camp deschis nu e ok… Chiar daca se zice ca sunt rezistenti, totusi la viscolul care a fost si zapada asta abundenta si acum gerul asta naprasnic…ar trebui si un adapost inchis, dar cum nu sunt bani… Multi dintre ei “evadeaza”, dar se intorc inapoi…Mai ales acum, se urca pe custi si sar pe mormanele inalte de zapada, parasind tarcurile.

Situatia este sub control acum, dar deszapezirea continua…A ramas foarte multa zapada in urma utilajului, practic s-a facut acum un zid inalt de 2 m in fata tarcurilor. Este nevoie neaparat de ajutor – barbati cu lopeti si cazmale – sa spargem acest zid ca sa poata fi luat de utilaj. Zapada a inghetat si nu e usor. Acum e mai rau decat atunci cand erau muntii de zapada pe mijloc, pe aleile de acces pentru ca putea fi aruncata mancare de sus si chiar apa (unii dintre voluntari chiar sapasera in zapada niste scari). Acum cateii sunt izolati de un perete inalt de 2 m. S-a incercat apropierea utilajului de gard, dar din cauza cantitatii mari de zapada, tarcurile s-au deformat spre exterior si exista riscul sa fie smulse cu totul.


Se ajunge usor la adapost, asa cum am mai spus, drumul este curatat. Se iese din Bucuresti pe la Cora Pantelimon, iar adapostul se afla la iesirea din Glina, prima strada la dreapta, in capatul strazii. O mana de ajutor, va rog, niste lopeti, haine groase, putin din timpul vostru si putina omenie… e nevoie de ajutor!

La Lehliu situatia era mult mai grava! In adapost erau doar 2 oameni care nu faceau fata, iar drumul era blocat. Hrana, castroanele de mancare, paturile, paiele, toate erau ingropate in nameti; in unele locuri zapada ajungea si la 5m, cainii se urcau pe nameti si fugeau pe camp. In tarcuri, cat de cat, zapada a fost scoasa. Mai sunt necesare galeti pentru apa, paturi , mancare pentru catei, antibiotice,paie, harna pentru calut si vaca, iepuri.
Duminica cei care n-au putut ajunge la Lehliu si au vrut sa ajute animalele, au fost asteptati intre orele 11-15, in Parcul Tineretului, intrarea Sincai, pentru donatii (mancare pentru catei, castroane, galeti, paturi, paie, medicamente pentru catei, calut, vacuta si iepuri.).
Daca nu puteti veni la adaposturi, puteti ajuta animalele facand donatii in conturile:
SERPESCU ANTONETA
LEI IBAN : RO26BRDE426SV35892304260
EURO IBAN : RO26BRDE426SV48958204260
BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
CIF 361579
SWIFT : BRDEROBU
sau paypal : a_serpescu@yahoo.com
cu mentiunea pentru ELENA DOROJAN

Multumesc!

Vezi mai multe imagini de la adapostul de la Glina:

Advertisements

5 thoughts on “SOS! Catei inzapeziti la Glina!

  1. Sa va dea Dumnezeu sanatate tututror celor care au ajutat la treaba asta .E mare lucru sa fii Om cu O mare.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s