Mitichi Calendar 2012

“Moda nu inseamna doar rochii. Moda este in cer, pe strada, moda este legata de idei, de modul in care traim, de tot ceea ce ne inconjoara.” zicea celebra creatoare de moda Coco Chanel.

Moda este o necesitate. Moda inseamna “ce si cum se poarta”, inseamna stil, rafinament, eleganta… Dar totodata, moda este o arta, la fel ca pictura, la fel ca muzica.

Si fotografia este o arta… Cand fotografiezi oamenii color, le suprinzi hainele. Cand ii fotografiezi in alb-negru, le suprinzi sufletele.” (Ted Grant)

Dar ce iese cand imbinam moda cu fotografia? – Fotografia de moda…

Aceasta  inseamna nu doar cunostinte tehnice, ci si comunicare, marketing, productie, stilisti, decor si lumini, top-modele, celebritati etc. Ea evidentiaza frumusetea vesmintelor, detaliile fiind foarte importante, la fel si machiajul, coafura si desigur locatia care poate fi atat in studio dar si afara. Fotografia de moda este foarte utila persoanelor care isi doresc o cariera in modeling si au nevoie de “o carte” care sa le reprezinte.

Cu toate ca tehnologia a evoluat foarte mult si aproape oricine dispune de mijloacele necesare realizarii unei fotografii bune, nu oricine este capabil sa faca o fotografie de moda adevarata… In prezent, accentul se pune tot mai mult pe procesari foto, astfel incat aproape nimic nu mai este natural… Desi tehnologia este nelimitata, folosindu-se tot felul de artificii tehnologice si promovandu-se frumusetile artificiale, aceasta ar trebui folosita doar pe ici pe colo, acolo unde este cazul si trebuie stiut bine de cata este nevoie… ca doar ce e mult strica, nu?

Industria modei s-a dezvoltat foarte mult si la noi si odata cu aparitia unor renumite reviste internationale in Romania, fotografia de moda a devenit si ea un domeniu competitiv.

Mitichi Calendar este cel mai longeviv produs de fotografie de moda din tara si iata ca a ajuns la cea de-a patra editie, reunind nume mari ale designului vestimentar din Romania. Tema calendarului din acest an este Sibiu BAROQUE, baROCK . Sibiul deruleaza in anul 2012 proiectul Sibiu Baroc Update, proiect prin care evenimentele din agenda culturala a municipiului vor fi axate pe teme din epoca baroca. Astfel, tema calendarului se integreaza perfect in strategia culturala a orasului.

Shootingurile pentru Mitichi Calendar 2012 au avut loc in niste locatii absolut superbe: la Casa cu Cariatide, langa statuia Sfantului Nepomuk, la Biserica Romano Catolica si in Biblioteca Astra din Sibiu, dar si la resedinta de vara a Baronului Brukenthal de la Avrig sau la Biserica Armeneasca din Dumbraveni; de asemenea, alte cadre importante trase  la  Piata Ferdinand din Medias.

Modelele au purtat creatii semnate Catinca Roman, Natalia Vasiliev, A&S Negulescu, Norina Stoica, Antonia Giurgiu , Anca Stanila si Lucian Rusu, iar incaltamintea a fost asigurata de Donatella. Cei care s-au ocupat de aspectul fetelor au fost Luciano (castigatorul Wella Trend Vision Awards, cel mai important concurs de hairstyling din Romania) si Bianca Grabcev, realizatoarea machiajelor si decorurilor platoului de fotografiere si omul care a reusit sa aduca barocul in fata obiectivului aparatului de fotografiat prin imaginatia sa bogata.

Printre modelele pe care le vom gasi in paginile calendarului, se numara Georgiana Moga – Miss Globe Romania 2011 si   Andreea Hasa, imaginea Versace in Asia.

“Ineditul proiectului este dat de tema calendarului, Sibiu Baroque, tema ilustrata prin 12 cadre in care se impletesc frumusetea elementelor de arhitectura si arta baroca, cu o compozitie inedita”, spune Dumitru Preda, creatorul conceptului.

Despre Mitichi Calendar. Patru editii, patru teme.

Mitichi Calendar a inceput in 2009, cu primul calendar Women in real life, o selectie de fotografii „fine art”.

In 2010, calendarul a fost o reusita imbinare a temelor literare argheziene si maioresciene in care estetica uratului si formele fara fond au fost redate prin contrastul locatiilor, multe dintre ele fiind in ruina sau pline de mizerie in comparatie cu vestimentatia colorata a modelelor. Asadar, anul 2010 a fost anul Cirquoteque.

In 2011, Mitichi Calendar a devenit un brand national si s-a transformat intr-un produs turistic 100% desfasurandu-se  sub sloganul „The natural beauties of Romania”, iar locatiile de filmare au fost cunoscute obiective turistice naturale din tara.

Si iata ca in 2012, calendarul se reintoarce acasa, la Sibiu, cele 12 sedinte foto derulandu-se in cele mai reprezentative locatii baroce si imbinand cele mai interesante elemente baroce, neobaroce si rococo din Sibiu si din judetul Sibiu.

Productia calendarului Mitichi este sustinuta de Wella – www.wella.com si Boromir – www.boromir.ro, alaturi de Rotary Club (www.rotarysibiu.ro)

Mai multe detalii: www.mitichi.com

O campanie marca Blogal Initiative!

Advertisements

2 thoughts on “Mitichi Calendar 2012

  1. Pingback: Blogal Initiative » Castigatorii campaniei Mitichi

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s