Ia cuvantul pentru drepturile tale!

Declaratia Drepturilor Omului pare acum un vis frumos de Decembrie, care renaste mereu la Km. 0 al Democratiei. Piata Universitatii este simbolul sperantei, ultimul bastion al constiintei, un loc pe care, acum, in ultimul ceas, avem obligatia sa-l eliberam si sa-l aparam.

La 22 de ani de la Revolutie, incercarea de a sarbatori impreuna Ziua Drepturilor Omului s-a lovit de abuzul Jandarmeriei, Primariei Capitalei si Politiei in a autoriza orice tip de adunare publica in inima democratiei romanesti, Piata Universitatii. Km ZERO al Democratiei a fost arestat. Nu ne lasam intimidati! Avem dreptul sa facem dreptate si o putem face impreuna! Ultima bariera in calea dictaturii am ramas noi, romanii liberi si a venit momentul sa ne unim pentru drepturile omului!

Cu totii stim ca lumea in care traim astazi si vietile noastre arata complet altfel decat ne-am dori. Cu totii stim ca absolut toate institutiile ce au rolul de a ne organiza vietile sau de a ne furniza lucrurile vitale traiului pe acest pamant, sunt CORUPTE si DISFUNCTIONALE. Daca ne dorim ca lucrurile sa devina corecte atunci trebuie sa ne unim si sa ne implicam impreuna in procesul schimbarii.
Daca nu vom face nimic acum, copiii si nepotii nostri vor fi mai nefericiti si mai oprimati decat noi! Aerul pe care il vor respira va fi si mai poluat, apa pe care o vor bea va fi si mai toxica, munca va fi si mai multa, taxele vor fi si mai mari, manipularea va fi si mai puternica! Copiii nostri vor fi niste sclavi mai oprimati decat suntem noi astazi.
A venit momentul sa luam atitudine si sa schimbam acest sistem abuziv.
Primul pas catre a schimba lumea este sa o privim obiectiv si apoi sa realizam ca uniti suntem o forta de neinvins! Suntem milioane de oameni! Nu avem nevoie de pusti sau tancuri pentru a infaptui aceasta schimbare! Avem nevoie de incredere, dragoste si unitate!

SCHIMBAREA ESTE RESPONSABILITATEA NOASTRA! ESTE DESTINUL NOSTRU!


Vino pe 10.12.2011, in Piata Universitatii, de Ziua Drepturilor Omului sa faci alaturi de noi pasii premergatori acestei schimbari!

Ce trebuie sa faci?


Nimic mai mult decat sa tragi aer in piept si sa vii cu noi.
Nu vei fi singur. Vei fi intre oameni ca si tine, care iti impartasesc nemultumirile, durerea, dorintele, sperantele si bucuriile prin AGORA si discutii.

 

In ultimele luni am strans peste 135.000 de semnaturi impotriva propunerii legislative Pl-x. 549/2009 pentru modificarea Legii minelor, propunere care va permite companiilor private sa exproprieze in numele statului. Aceasta incalca grav dreptul cetatenilor la proprietate privata, Constitutia, tratate si conventii internationale ratificate de Romania.

Pentru apararea acestui drept, si nu numai, vino maine la ora 12:00 fix, de Ziua Internationala a Drepturilor Omului, la o intalnire publica in Piata Universitatii. Ia cuvantul impotriva proiectului minier propus de Rosia Montana Gold Corporation!

2 thoughts on “Ia cuvantul pentru drepturile tale!

  1. Primaria Capitalei incalca a mia oara dreptul la manifestare in spatiul public, neautorizand protestul din Piata Universitatii. In ultima perioada, Primaria Capitalei (mai precis Comisia de autorizare a Adunarilor Publice, comisie formata din fosti militieni si nomenklaturisti) refuza orice manifestatie politica si civicam in centrul Capitalei. Este un abuz si un semn al nivelului de (ne) dezvoltare democratica a acestei tari. Daca in SUA si alte tari civilizate s-ar fi facut la fel nu s-ar mai manifesta nimeni.

  2. Sa le fie rusine si lor si jandarmilor pentru violenta cu care s-au purtat cu oamenii!! Pentru ce? Pentru niste steaguri ale Romaniei fluturate, pentru niste mesaje pozitive dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Omului….Oamenii au fost pasnici… si cu toate acestea au fost fugariti, tarati si impinsi cu violenta in dube. Se pare ca in tara noastra nu exista drepturile omului…Se pare ca n-am scapat de comunisti, securisti, militieni, nazisti si tradatori…Ceausescu e inca printre noi…

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s