AMD Eyefinity

Este binecunoscut faptul ca AMD este unul din liderii mondiali in dezvoltarea si livrarea catre client de solutii inovative de procesare pentru pietele de computere, electronica si grafica.

Despre AMD am mai scris pe blog in ultimul timp, in articolul de fata urmand sa scriu despre tehnologia Eyefinity. Cu acest articol particip la maratonul de blogging SuperBlog 2011, etapa nr.27.

 

 

Eyefinity este o tehnologie proprietara AMD  care permite utilizatorului sa conecteze pana la 6 monitoare simultan la o singura placa video, pentru un spatiu de lucru extins. AMD a simplificat si a eficientizat modul de conectare al monitoarelor, intrucat pana sa apara aceasta tehnologie, singura posibilitate de a conecta mai mult de doua monitoare era instalarea a doua placi grafice, fiecare cu doua iesiri video. Datorita faptului ca informatia este afisata pe mai multe monitoare, aceasta tehnologie se dovedeste a fi foarte utila, lucrurile pot fi organizate mult mai usor, rezolutia creste exponential cu numarul de display-uri pe care-l avem si in consecinta productivitatea este mai mare; utilizatorul nu mai este nevoit sa deschida si sa inchida foarte des ferestrele.

Multitasking-ul este la putere cu tehnologia Eyefinity. Aceasta descatuseaza puterea nucleelor procesoarelor grafice (GPU) pentru a accelera cele mai solicitante operatiuni ale sistemului. Revolutionara tehnologie ajuta foarte mult utilizatorii care lucreaza in domenii precum publicitate, editare grafica si video (2D sau 3D) sau aplicatii office.

Oferind un camp vizual extins si alternative extraordinare in ceea ce priveste compatibilitatea monitoarelor si configuratiile in care pot fi utilizate, Eyefinity ne ofera o solutie multi-monitor foarte simpla, flexibila si accesibila; de fapt este cea mai accesibila solutie multi-monitor disponibila.

 

Tehnologia Eyefinity este suportată pe Windows 7, Windows Vista, Linux. Prin acceptarea mai multor iesiri video independente simultan, ofera posibilitati inovatoare de afisare a graficii, permitand spatii de lucru uriase si medii vizuale cu senzatii intense de realitate virtuala.

Peste 60 de jocuri au fost validate AMD Eyefinity sau sunt deja certificate, iar multe alte titluri sunt compatibile AMD Eyefinity. Astfel, gamerii impatimiti se vor bucura de o experienta de joc incredibila si optiuni avansate de configurare a monitoarelor, cu aceasta noua tehnologie si, vor obtine senzatia de prezenta in joc, productivitate si divertisment pe pana la sase monitoare simultan… Senzatii panoramice maxime la lucrul cu computerul… Daca un sistem cu 6 monitoare care ruleaza jocuri de ultima generatie constituie o atractie irezistibila pentru gamerii pasionati, va dati seama care ar fi reactia lor la vederea unui sistem cu 4 placi grafice ce permit conectarea a 24 de monitoare LCD… AMD a prezentat un astfel de sistem…

O placa grafica Sapphire cu suport Eyefinity, niste ochelari ieftini si astfel, jocuri si aplicatii in 3D pot fi afisate pe ecrane multiple, iar rularea se face fara probleme, nemaifiind nevoie de alte placi video sau ochelari speciali scumpi…

Eyefinity este capabil sa suporte o rezolutie de 268 megapixeli, care se apropie de perceptia ochiului uman.

Cu 6 monitoare pozitionate orizontal, AMD Eyefinity permite marirea suprafetei vizibile din jocuri, utilizatorii beneficiind de un unghi de vizualizare apropiat de cel uman. Daca sunteti gameri, sigur ati fost vreodata in situatia in care unghiul de vizionare permis de un singur monitor era mai mic decat cel necesar…

Cu Eyefinity, atunci cand jucati jocuri cu masini puteti observa pilotii care incearca sa va depaseasca prin laterale. Daca  jucati simulatoare de avioane, unghiul de vizualizare ofera posibilitatea observarii imediate a inamicilor pozitionati în zonele laterale indepărtate. Un camp vizual foarte mare este un aspect foarte important in jocurile de actiune sau in cele strategice.

Printre jocurile suportate de AMD Eyefinity se numara: Medal of Honour, Civilation, Aliens vs. Predator, Battlefield , Battle Forge, Dirt 2, Dirt 3, Dragon Age, Tom Clancy Hawx, Left for Dead 2, Modern Warfare, World Of Warcraft si multe altele. Ca si aplicatii: Corel Draw, GIMP, Photoshop, PhotoImpact etc.

Mai multe detalii despre AMD Eyefinity, aici: http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-eyefinity-technology/for-consumers/Pages/experience-eyefinity.aspx

 

 

 

Advertisements

One Comment Add yours

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s