Atmosfera de minciuna generalizata…

 

Mai multi sustinatori ai Campaniei Salvati Rosia Montana s-au adunat aseara in fata Televiziunii Romane pentru a denunta autocenzura din cauza contractelor de publicitate incheiate cu compania Rosia Montana Gold Corporation. Aparatorii Rosiei Montane si-au lipit leucoplast la gura, au fost pasnici, n-au zis nimic, n-au facut nimic si cu toate acestea, n-au apucat sa-si sustina cauza mai mult de 10 minute, pentru ca au fost luati pe sus (5 dintre ei) de catre jandarmii veniti intr-un numar impresionant de mare si au fost dusi la sectia 1 de politie.

“N-am scos niciun cuvant, n-am facut nimic, nu stiu de ce s-au luat de noi. Au venit si ne-au legitimat, dupa care ne-au bagat in duba”, povesteste Lavinia Andrei, presedintele Fundatiei Terra Mileniul III. Alte patru persoane au fost inghesuite in dube si duse la politie unde li s-au facut procese verbale si au primit amenzi de cate 1.000 de lei.

Nelu, un alt sustinator al Campaniei Salvati Rosia Montana a fost retinut si acuzat de unul dintre jandarmi ca ar face instigare. “Cand am ajuns la sectie mi s-a facut proces verbal pentru ca am refuzat sa parasesc locul unui protest”.

Jandarmii si-au continuat sarcina de a imprastia pe cei ramasi: “Hai, du-te acasa, daca ai casa…”, i-ar fi zis un jandarm unei  sustinatoare a cauzei Rosiei Montane; acesta a urmarit-o pentru a se asigura ca nu se intoarce.

Se pare ca libertatea de exprimare are de suferit nu numai in redactia de stiri a Televiziunii Romane dar si in fata portilor sale…

Vlad, un alt sustinator al campaniei a venit la sediul TVR pentru a-si manifesta, in calitate de platitor de abonament tv , nemultumirea ca nu este informat de Televiziunea Romana: “Picatura care a umplut paharul este neprezentarea de catre TVR a evenimentului petrecut ieri la Cluj unde s-a demonstrat cu un banner afisat pe Hotelul Continental impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.  Faptul ca TVR isi permite, televiziune de stat fiind, sa nu ma informeze pe mine ca cetatean, e revoltator. M-am simtit privat de dreptul meu la informare”.

“Cerem televiziunilor, mai ales TVR, sa refuze publicitatea murdara a RMGC, in virtutea faptului că opozantii proiectului nu au beneficiat niciodata de aceeasi expunere media ca si RMGC, ceea ce contravine spiritului etic al unei prese asa-zis libere si democratice. De asemenea, cerem CNA sa raspunda plangerilor formulate impotriva publicitatii mincinoase a RMGC si sa o opreasca”, este, in continuare, apelul Campaniei Salvati Rosia Montana.

 

Semneaza petitia pentru salvarea RosieiMontane pe http://www.rosiamontana.net/

 

 

Sursa: www.totb.ro

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s