RMGC ne da otrava, noi ii dam aur pe tava

Trusturile de presa au primit in ultimii 4 ani peste 15 milioane de euro prin contracte de publicitate de la compania care intentioneaza sa exploateze metalele pretioase de la Rosia Montana folosind cianuri.

Clauzele secrete ale contractelor de publicitate obliga televiziunile sa nu vorbeasca proiectul minier de rau si chiar sa il sustina in dezbateri prin fabricarea unei opozitii convenabile.

Nu va lasati inselati! Rosia Montana se afla in acest moment sub amenintarea unui dezastru uman, ecologic, economic si cultural.

Informeaza-te online si semneaza petitia pe www.rosiamontana.net.

Daca esti din Bucuresti, programeaza-te pentru 4-5 ore de voluntariat la corturile campaniei “Salvati Rosia Montana” pe www.rosiamontana.net/lacorturi/ sau la tel. 0727769509, de luni pana duminica, in Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Perla si Aviatorilor, in intervalele orare 10-14 sau 13.30-18.00. Tocmai am primit avizul pentru corturi si bannere in sectorul 4. Locatiile sunt: Metrou Tineretului; Metrou Constantin Brancoveanu, Metrou Piata Sudului, Sos. Giurgiului – Piata Progresu, Metrou Aparatorii Patriei, Piata Unirii (capatul tramvaielor), Metrou Eroii Revolutiei.

De asemenea, va invitam sa raspanditi materialele pentru strangerea de semnaturi (textele petitiilor, tabele si pliante) in plafaruri, cabinete de tot felul, sali de asteptare, biblioteci, magazine etc. Vorbiti cu angajatii sau proprietarii asezamantului si rugati-i sa participe la strangerea de semnaturi, oferiti-le informatii si materiale pentru sustinerea cauzei.

De aici, descarcati, cititi si tipariti documentele si materialele necesare: http://www.rosiamontana.net/documente-rosia-montana-la-corturi.zip ; veti gasi aici si un tabel-tip pentru strangerea de semnaturi. Daca sunteti din Bucuresti puteti aduce tabelele cu semnaturi la corturile campaniei sau le puteti inmana personal: Ionut Parausanu – mobil: 0727.769.509.

Daca nu sunteti din Bucuresti, trimiteti tabelele pe adresa punctului de lucru din Cluj al asociatiei Alburnus Maior:  Str. David Ferencs, nr 10, ap. 5 Cluj-Napoca, Jud. Cluj, 400102 Romania.

In  Cluj-Napoca puteti lua legatura cu Bogdan Buta – mobil: 0753 542 345.

Alatura-te comunitatii din Rosia Montana care doreste sa beneficieze de bogatia patrimoniului natural si cultural continuandu-si existenta pe aceste meleaguri. De peste un deceniu, aceasta a rezistat linsajului psihologic si actiunii de stramutare in folosul unei companii care va pleca cu 80% din patrimoniul aurifer al intregii regiuni, lasand in urma suflete dezradacinate, marcate atat de nostalgia unei istorii si civilizatii cat si de amintirea unui paradis natural pierdut si irecuperabil.

Indiferenta si Ignoranta ne vor costa scump atat pe noi cat si generatiile viitoare! VOCEA TA CONTEAZA!
IA ATITUDINE!
Promoveaza includerea Rosiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO!

Fii corect informat!

Criterii & Lista tentativă pentru includerea Rosiei Montane in Patrimoniul Mondial UNESCO:
http://whc.unesco.org/en/criteria
http://www.simpara.ro/Nota%20de%20fundamentare%20Lista%20tentativa%20Rosia%20Montana.pdf

Pagina oficială –Alburnus MaiorA(proprietarii din comuna Rosia Montana care doresc sa-si continue existenta in zona):

http://www.rosiamontana.org/

Pozitia Academiei Romane:
http://www.acad.ro/rosia_montana/pag_rm04_decl.htm

Pozitia Academiei de Studii Economice, Bucuresti
Adevarul despre Rosia Montana
http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20100729152537306

Pozitia studentilor si a cercetatorilor romani din strainatate – Romanian Students and Scholars Association at Princeton University (RSSA), Romanian Students Association at Carnegie Mellon University, League of Romanian Students Abroad (LSRS):
http://studentsforrosiamontana.wordpress/

Pozitia ONG:
http://www.icomos.ro/SCRISOARE_CANDIDATI_ROSIA_MONTANA.pdf
http://www.simpara.ro/sd_rm.pdf
http://www.eco-civica.ro/Arhiva%202007.pdf (Pag. 4&5)

Studiu Biodiversitate:
http://www.rosiamontana.ro/img_upload/c77c3453789af5de5049783baaa35f31/Anex1__Akeryod_Jones_biodiv_Ro.pdf

Advertisements

4 Comments Add yours

 1. lidia says:

  intrebare, de unde stii de politele incheate si unde putem vedea si noi acest lucru, pentru ca lucrurile au nevoie de dovezi, nu ? sau ne bazam pe speculatii?

  1. Andu says:

   ai citit tot?? ma refer la declaratiile Academiei Romane, ale cercetatorilor, ale unor reputati profesori de la ASE, care au sintetizat foarte foarte bine cazul Rosia Montana…Dar ai zis “polite”…la ce polite te referi tu?

  2. Andu says:

   Iar daca te referi la contractele de publicitate, spune-mi, te rog, inafara de aceasta reclama mincinoasa RMGC prezenta pe mai toate posturile de televiziune si la radio si care vorbeste doar de bine proiectul (ca este un proiect pentru tara, ca vor fi multe locuri de munca bla bla bla…), ai mai vazut si alte pareri? Cei care nu sunt informati, este normal sa fie incantati de acest proiect, cand aud ca se vor crea locuri de munca…dar poate ca nu stiu ca inchiderea in 2006 a minei de stat a afectat 775 de muncitori…Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni in favoarea RMGC va afecta alti 1.500 de muncitori, iar sarcina disponibilizarii a 2.300 de muncitori si a compensarii lor va reveni bugetului de stat al Romaniei. Locurile de munca pe care RMGC spune ca le va crea in zona sunt in numar de 800 pe o perioada de 17 ani, urmand ca la sfarsitul perioadei de exploatare a zacamantului zona sa ramana din nou fara locuri de munca, cu un numar si mai mare de someri si cu un MEDIU GRAV AFECTAT!

 2. pt lidia: dovada este TACEREA care inconjoara acest subiect in presa main-stream din Romania, desi este un subiect extrem de actual.

  Presa are grija sa publice doar:

  – opinii favorabile proiectului
  – “dezbateri” sponsorizate de RMGC (vezi dezbaterea de pe Hotnews),
  – reclame cu informatii incorecte, pe care CNA le tolereaza sau, daca le interzice, o face cu 2 zile inainte de finalul campaniei respective. (http://respectrosiamontana.wordpress.com/2011/10/10/cna-betrays-its-legal-purpose-and-instead-of-protecting-public-opinion-from-an-obvious-attempt-to-misinform-favors-rmgc-carmen-moldovan-deputy/)

  Singurul canal liber din main-stream pare a fi VoxPublica, unde scrie Mihai Gotiu, dar daca te uiti in comentarii, vezi ca RMGC isi asmute postacii si acolo… in incercarea disperata de a-l discredita pe autor.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s