This is my voice!

Asociatia Euroarte a lansat in luna martie 2011  proiectul “This is my voice!”, pentru a face cunoscuta si auzita vocea a 40 de tineri surdo-muti din Romania si Polonia prin metoda Photovoice. Proiectul este  Finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.  

Activitatile proiectului s-au desfasurat in Romania si Polonia incepand cu mai 2011 si vor continua pana in iunie 2012, perioada in care vor fi pregatiti 40 de tineri  cu dizabilitati auditive si de vorbire, prin metoda Photovoice. Aceasta metoda ii va ajuta pe tineri sa se autodescopere si dezvolte, sa se exprime prin intermediul fotografiei, identificandu-si problemele, cautand solutii, autoanalizandu-se, intelegandu-si treptat rolul in lume si viata.

Proiectul „This is my voice!” vrea sa demonstreze ca, in ciuda handicapului lor fizic, tinerii surdo-muti au o voce puternica; au dezvoltat abilitati si talente compensatorii in arte vizuale, pantomima, dans; sunt deschisi, nonconformisti si liberi in exprimare, entuziasti, calzi, prietenosi, autentici.

Din pacate prejudecatile si conventiile sociale ii marginalizeaza pe acesti tineri, acestia fiind exclusi pe nedrept de pe piata muncii si din comunitate, ramanand inchisi intr-un cerc restrans de prieteni cu aceleasi dizabilitati.

Pana pe 5 noiembrie 2011, in holul CCS Bucuresti, are loc expozitia”de fotografie  “This is my voice”, urmand ca apoi, in lunile urmatoare (noiembrie 2011 – mai 2012) sa  fie itinerata la Craiova, Cluj si Varsovia, in comunitatile tinerilor participanti, dupa urmatorul program:

15-30 noiembrie 2011– Centrul Militar Craiova – Asociatia Fotoclubul “Mihai Dan-Calinescu” Craiova;

1 februarie- 3 martie 2012 – Biblioteca Judeteana Octavian Goga Cluj;

martie 2012 – Sediul Polish Deaf Association din Varsovia, Polonia.

Fara sonor, “This is my voice!” va vorbeste prin fotografie!  

Surditatea nu se ia prin imbratisare, sarut si nici nu dauneaza sanatatii!!! 

Lumea e ca un teatru; purtam cu totii masti, indiferent de problemele noastre!

EFICIENT, NU DEFICIENT!  

Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile pe blogul evenimentului:http://www.thisismyvoice-photovoice.blogspot.com

Organizatorii proiectului: Asociatie Euroarte, Asociatia Vasiliada din Craiova, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, Asociatia ArtImage din Cluj, Clubul de fotografie “Mihai Dan-Calinescu” din Craiova si doua grupuri informale din Varsovia, Polonia: Polish Intercultural Group si Silent Voices.

Advertisements

One thought on “This is my voice!

  1. Pingback: Impreuna desenam viitorul « Chestiuni Serioase

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s