The Art of Can

The Art of Can este o exprimare adevarata a imaginatiei, cu restrictii minime sau inexistente pentru artistii ce se dezvolta.

Avand ca materie prima aluminiul cutiei de Red Bull, 425 de artisti romani, deja cunoscuti sau simpli impatimiti ai artei, au avut la dispozitie doua luni pentru a realiza adevarate opere de arta. Au construit, au sculptat, au unit, lipit, au folosit ciocanul sau bormasina, banda adeziva, sarma sau lipici si au exprimat arta in felul lor.

Arta prin reciclare – Red Bull Art of Can este o competitie nationala care include opere de arta din domenii diferite si care au la baza un lucru in comun – toate sunt inspirate de Red Bull si create din bine cunoscutele doze. Sculptura, pictura, grafica 3D, design vestimentar – totul exemplificat in lucrari frumoase, inteligente, amuzante sau pur si simplu scandaloase.

Arta de a crea capodopere din doze de Red Bull isi are inceputul in 1999. Expozitii au avut loc pretutindeni in lume, din Europa si pana in Noua Zeelanda. Tari precum Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore si SUA au indemnat artisti sa isi creeze propriile opere de arta din aluminiu. In total, s-au tinut 42 de expozitii in 24 de tari. In 2011, a sosit randul Bucurestiului sa gazduiasca prima editie din Romania a Red Bull Art of Can. Un juriu avizat a selectat cele mai valoroase lucrari ale artistilor din Romania si Republica Moldova, acestea fiind etalate acum in cocheta galerie din Piata George Enescu.

Pe 1 Octombrie, trei dintre artisti au urcat pe podium si au fost premiati. Andrei Toader cu lucrarea “Autoportret mozaic” a ocupat locul trei, urmand sa plece intr-o excursie de trei zile la Bilbao, cu intrari gratuite la toate muzeele, Catalin George Otelea cu lucrarea “Prinde-ma daca poti (sa zbori)” a castigat locul doi si o excursie de trei zile la Venetia, in perioada bienalei de arta care se desfasoara acolo. Primul loc a fost acordat lui Mihai Turcanu, cu a lui “Time Warp” (o instalatie hipnotizanta, la propriu), premiul sau constand intr-o saptamana la New York si participarea la un workshop din cadrul muzeului Guggenheim.

Galerie foto The Art of Can 

 

Vino in Piata Enescu pana pe 23 octombrie, zilnic, intre orele 10-20, ca sa vezi cat potential artistic au trezit creatorii cu dozele albastre-argintii. Intrarea este libera!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s