Sa salvam impreuna Rosia Montana!!!

 

Situata in Muntii Apuseni, localitatea Rosia Montana este un loc unic in lume prin peisajul sau natural, prin patrimoniul sau istoric si cultural si prin zacamintele sale aurifere. Existenta Rosiei Montane este atestata documentar de 1880 de ani. Astazi ea este in pericol sa dispara.

Exista grupuri de interese care, dorind sa-si insuseasca aurul din zona, vor sa ne convinga ca au dreptul, pentru o mica suma de bani ce ar reveni statului roman, sa distruga o istorie milenara, sa disloce comunitati care traiesc acolo de secole, sa treaca cu buldozerul peste cimitire, case si biserici, sa niveleze muntii, sa distruga galerii romane si vestigii arheologice unice in lume, sa devasteze sate si paduri intregi. Ce primim in schimb? Sute de milioane de metri cubi de…CIANURI. Ne dam istoria si viitorul pe OTRAVA!   

Rosia Montana nu e de vanzare! 100 de generatii ne-au transmis acest patrimoniu. Este de datoria noastra, azi, sa il pastram intact si sa il transmitem, la randul nostru, generatiilor viitoare.

Veniti sa militati alaturi de noi pentru:

– salvarea acestui patrimoniu inestimabil si inscrierea sa pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO;

– adoptarea unei legi anticianuri.

Intra pe www.rosiamontana.net, informeaza-te si semneaza petitia pentru salvarea Rosiei Montane sau vino la corturile noastre din Romana, Victoriei, de la Universitate, Perla sau Piata Charles de Gaulle si semneaza petitia in scris.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s