Peste 250000 de oameni au iesit la curatenie

 

Peste 250 000 de romani  au spus “Let`s Do It, Romania!”, pe 24 septembrie si au participat la curatenia nationala, aratand ca le pasa de natura si de tara in care traiesc.

Inca de la ora 8 dimineata, voluntarii s-au prezentat la punctele de inregistrare unde au fost distribuiti in echipe, li s-a facut instructajul si au primit harti cu locatiile care trebuiau curatate. Curatenia s-a incheiat in jurul orei 15:00, cand s-a inceput si colectarea sacilor.

Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Maramures (28 000 voluntari), Brasov (16 500 voluntari) si Prahova (13 000 voluntari) in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de pe 24 septembrie. Foarte aproape de podium sunt si Arges (12 000 voluntari) si Botosani (10 200 voluntari).  In  topul regiunilor, pe primul loc se afla regiunea Nord-Est, cu 65 000 de voluntari mobilizati pentru Ziua de Curatenie Nationala. Rezultatele finale in ceea ce priveste numarul de voluntari prezenti pe 24 septembrie vor fi disponibile in zilele care urmeaza.

In ceea ce priveste deseurile colectate, primele cifre indica un numar de 390 000 de saci. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si doar in urma acesteia vor putea fi facute publice cifrele finale legate de cantitatea de deseuri colectata.

In 2011, Anul Voluntariatului, „Let’s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, a demonstrat din nou cat de important este voluntariatul si influenta pe care o are acesta asupra comunitatilor. Mesajul este clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care  vrei sa o vezi in jur!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s