Budinca de pepene rosu

Astazi va invit la o budinca aromata si racoroasa de pepene rosu.

Mi-au trebuit: 1l suc de pepene rosu (pe care l-am obtinut dintr-un pepene rosu potrivit ca marime; va zic mai incolo cum am facut), 3 linguri de amidon alimentar, 4-5 linguri de zahar (se pune dupa gust, in functie de  cat de dulce e lubenita), 1 esenta de vanilie, 1 pliculet zahar vanilat, ciocolata amaruie.

Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat, iar cu o strecuratoare am scurs sucul.

   

    

Intr-o cratita, am amestecat amidonul cu zaharul si esenta de vanilie si l-am topit in cateva linguri de suc de pepene, apoi am turnat si restul sucului treptat, amestecand si am pus pe foc.

   

Atentie!! Trebuie neaparat sa stai pe langa cratita si sa amesteci mereu, iar focul, lasat cat de mic. La inceput isi pierde din culoare, dar spre sfarsit isi recapata culoarea vie, rosie.

Este gata in momentul in care, daca pui o picatura de budinca pe farfurie, aceasta ramane teapana si nu se scurge. Cand a sosit momentul acesta, se ia cratita de pe foc, se pune budinca in forme sau in cupe, se lasa sa se raceasca si se da la frigider 3-4 ore.

Se serveste rece si cu ciocolata amaruie rasa deasupra.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s