Ratatouille

O nebunie de culori si arome si legume fel de fel!

2 vinete, 3 ardei capia, o ceapa, un borcan mic de ciuperci taiate, 2 dovlecei, 2 rosii mai mari, o cana de suc de rosii (il preparam dintr-o rosie mare data pe razatoare ), 200 ml smantana, verdeata (marar si patrunjel), ulei, sare si piper, de asta avem nevoie.

Pentru inceput se taie ardeii si ceapa marunt si se calesc. Se pregateste o tava pentru cuptor care se unge cu putin ulei. Se pun ardeii si ceapa in tava.

      

Trecem la vinete; se taie cuburi, se calesc si ele si se pun si ele in tava. La fel, continuam cu ciupercile si dovleceii. Rosiile se taie bucati mai mari si se calesc, apoi se pun in tava peste restul legumelor.

       

      

       

O rosie mare se da pe razatoare, iar sucul se toarna peste legume, se potriveste de sare si piper si se pune la cuptor pentru 20 de minute.

      

Se pregateste un amestec de smanatana cu verdeata tocata marunt, si dupa 20 de minute se scoate tava si se toarna amestecul de msntana. Se mai lasa la cuptor inca 5 minute, dar cu focul stins.

       

Pofta buna!

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s