Festivalul International George Enescu

  

A inceput Festivalul Internaţional “George Enescu”! Aflat la a XX-a editie, evenimentul ofera un program bogat si diversificat si se desfasoara pana pe 25 septembrie, in urmatoarele locatii:  Ateneul Roman, Sala Palatului, Sala Radio, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Piata Festivalului „George Enescu”.

Zilele acestea capitala gazduieste multe orchestre si dirijori ai lumii, astfel ca,  festivalul dispune de toate armele pentru a atrage atentia lumii la nivel mondial. Lucrarea de cea mai mare anvergura a tuturor compozitorilor romani, cea a lui George Enescu, ramane un element esential pentru program, asa cum se intampla inca de la infiintarea festivalului in 1958, artisti si ansambluri internationale fiind de acord sa presteze munca compozitorului in acest an.

“Festivalul de anul acesta ofera un schimb de idei fara precedent intre compozitori romani si muzicieni si artisti din strainatate,” observa Mihai Constantinescu.”Avem un program foarte puternic, care include multe lucrari contemporane fascinante in acest an. Aceasta este o caracteristica importanta a ceea ce facem pentru a dezvolta si educa publicul nostru pentru compozitii noi. Interesant este ca strainii, precum si artistii romani aduc perspective si idei noi muzicii romanesti. Festivalul va explora, de asemenea, muzica simfonica din tari care nu sunt de obicei asociate cu aceasta, cum ar fi Tunisia, India, Japonia si Palestina, in noua noastră serie “World Music”.

Festivalul George Enescu este un eveniment cu care ne putem mandri; vizitatorii nostri internationali au venit la Bucuresti si au  descoperit o Romanie pe care putini  se asteaptau sa o gaseasca…

Mai multe detalii despre festival, vezi aici: www.festivalenescu.ro   


Editia se desfasoara sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei
Producator: Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National
Organizator: ArCuB si ARTEXIM
Coproducatori: Primaria Municipiului Bucuresti, Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune, ICR, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Centrul pentru Artele Spectacolului “Sala Palatului”
Director artistic: Ioan Holender 
Rebranding: Ioana Gheorghiu si Robert BlajBookmark


Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s