Cartofi la cuptor cu afumatura si smantana

Sa profitam de cartofii noi, cat inca mai putem ca dupa aia nu-i mai vedem pana la vara viitoare. Va invit la o portie cartofi noi la cuptor cu bacon afumat si smantanica.

Ne trebuie: 1kg cartofi noi medii, 250 g bacon afumat, 3 fire de ceapa verde, 200 g smantana, ulei de masline, fulgi de ardei ( sau orice fel de ardei tocat marunt marunt).

Se spala cartofii, se curata, se taie in 2 pe lung si cu o lingurita se ia din miez si se face o scobitura.

Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii cu scobitura in jos, apoi se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.

Intre timp se taie feliute baconul si se prajeste in putin ulei, iar ceapa verde se taie rondele (mai putin foile) .

     

Dupa ce s-au copt cartofii ii umplem cu feliute de bacon, punem cate o lingurita de smantana si ornam cu rondelele de ceapa verde si cu fulgii de ardei (eu am tocat marunt de tot o jumatate de ardei rosu iute, am vrut picant).

      

Sunt deliciosi! Pofta buna!

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s