Placinta cu lapte batut

O placinta delicioasa si ieftina si rapida!

Am avut nevoie de un pachet de foi de placinta, 6 oua, 1 litru lapte batut, 1 sticluta mica esenta de rom, 3-4 linguri de zahar, zahar pudra, ulei.

Am batut ouale, am adaugat laptele batut, esenta de rom, zaharul si am amestecat cu un tel. Nu va speriati ca e prea subtire compozitia si ca o sa curga, daca aveti o tava putin mai adanca, e totul ok.

     

Am uns o tava cu putin ulei si am asezat prima foaie de placinta, pe care am uns-o si pe ea cu ulei. Am asezat a doua foaie si am presarat zahar, apoi a treia foaie si am uns cu ulei si tot asa pana am ajuns la jumatate din foi; atunci am pus compozitia de lapte batut si am acoperit cu alta foaie pe care am uns-o si pe ea cu putin ulei, am asezat urmatoarea foaie si am presarat-o cu zahar si tot asa pana la ultima, aceasta am uns-o cu ulei.

Vezi mai jos toti pasii:

     

     

Am dat la cuptor (pregatit dinainte, incins ) si am lasat-o pana s-a umflat si s-a rumenit (circa 20-25 minute, depinde si de cuptor).

Am scos placinta, am acoperit-o cu un prosop de bucatarie si am lasat-o sa se odihneasca o ora. Nu taiati imediat!

Dupa circa o ora, am pudrat cu zahar si am taiat-o patrate direct in tava.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s