Budinca de vinete

Ingrediente: o vanata potrivita, 3 rosii, 5 cartofi, 100 ml bulion (o ceasca), 4 catei de usturoi, o ceapa, 1 legatura patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul si i-am mai lasat putin la fiert.

       

Dupa ce s-au fiert i-am pus intr-un vas termorezistent si m-am apucat sa prajesc vanata.

Vanata am taiat-o rondele sau felii si am prajit-o in ulei de masline.

      

Apoi am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit in uleiul ramas de la vinete, dupa care am adaugat sucul de rosii (cele 3 rosii le-am dat pe razatoare), sare si piper; am mai lasat putin la fiert pana s-a facut un sos.

      

M-am intors la cartofi pe care i-am presarat cu frunze de patrunjel, apoi am turnat sosul peste ei

      

Am asezat feliile de vanata peste cartofi si am mai dat la cuptor pentru 15 minute.

Si finalul…

…un deliciu.

Advertisements

One thought on “Budinca de vinete

  1. Pingback: Ceva bun pentru Bucataresele vesele « Chestiuni Serioase

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s