La Trenulete

 La Trenulete e o terasa micuta si draguta unde te asezi in gara, apesi pe buton si astepti cuminte sa vina Drezina Sefa sa-ti ia comanda dupa ce ai taxat biletele de tren si te-ai hotarat ce doresti; apoi, un trenulet vine si-ti aduce bauturile…locomotivele Aburica, Musculosu’ si Fasneata trag dupa ele un marfar care transporta bauturile clientilor (nu stiu care a fost pe tura cand am fost eu… 🙂 ).  E cea mai “smechera” terasa la care am fost pana acum, are de la mine nota 20 cu felicitari pentru originalitate.

Cand am fost eu acolo erau 2 gari libere: Breaza si Campina; m-am asezat la Breaza. Pentru ca eram pentru prima data acolo, nu prea stiam exact cum se procedeaza (auzisem cate ceva..), dar am avut la dispozitie niste instructiuni dupa care m-am ghidat. Aceste instructiuni le-am gasit pe masa, impreuna cu biletele pe care trebuia sa le taxez cu un cleste de control in dreptul bauturii dorite 🙂 .

      

       

Drezina Sefa

Dupa ce am taxat biletele, am apasat pe butonul rosu si am asteptat sa vina drezina; cand a ajuns in gara noastra, s-a oprit si a asteptat ea, de data aceasta, sa punem comanda (tichetele pe care le-am taxat), apoi a trebuit sa-i dam drumul, apasand pe butonul verde (altfel nu pleaca 🙂 ) si sa asteptam trenul…

Iata si trenuletul cum a venit el cu bericile 🙂  si inca foarte repede, nu a trebuit sa asteptam mult…

         

Toata lumea de pe terasa era vesela, facea poze si comanda doar de dragul trenuletelor. Eu, cel putin, le pozam de fiecare data cand treceau prin gara mea, prin Breaza 🙂 .

         

trenuletul trecand prin gara campina

Terasa La Trenulete e o terasa mititica, un loc intim; muzica buna, care nu deranjeaza, preturile sunt acceptabile, ca la orice terasa din Bucuresti care se respecta si isi respecta clientii; personalul amabil, desi n-am prea avut tangente cu el, ca doar trenuletele au fost chelnerii 🙂 ; mie mi-a placut extraordinar de mult si o recomad cu drag!

       

    

Pentru nota de plata era un cartonas special (vezi foto) si tot drezina se ocupa; apasam pe butonul rosu, drezina venea frumusel, puneam cartonasul cu nota si apasam pe butonul verde ca sa plece si sa anunte 🙂 .

Trenuletele nu stiu sa calculeze si sa lucreze cu banii, asa ca nota de plata o aduce barmanul si tot barmanul ia banii si da restul 🙂 .

De aici pleaca drezina si trenuletele cu comenzile…

Pentru cei interesati de detaliile tehnice, aflati ca sistemul are peste 50 de metri de sina, 3 macazuri, 6 semafoare, 75 de kilograme de pietris, 40 de senzori magnetici, peste 2 kilometri de fire electrice si este controlat prin computer.

Terasa se afla pe strada Maior Coravu, nr 6 (aproape de intersectia cu sos. Mihai Bravu ), chiar in spatele clubului de modelism feroviar: Atelierul de trenulete. Locatia este foarte aproape de Piata Iancului sau Piata Muncii (cumva intre) .

Site-ul terasei: www.latrenulete.ro

Mai jos vedeti cateva imagini din atelierul de trenulete.

       

     

      

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Cornelia says:

    S-a redeschis!!!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s