Shakshuka

Astazi, la meniu… Shakshuka, o mancare evreiasca de vara, foarte usoara.

Ingrediente: 1 kg de rosii, 6 oua, 4 cepe mari, un ardei iute, chimen (o lingurita), busuioc, cimbru, sare si piper.

Se dau rosiile pe razatoarea mare, ceapa se taie pestisori si se caleste pana se face aurie.

Se pune sucul de rosii peste ceapa calita si se adauga ardeiul iute intreg si condimentele: busuioc, cimbru, o lingurita de chimen, sare si piper dupa gust.

Se lasa pe foc, cu capac, o jumatate de ora pana scade sucul, dupa care punem ouale intregi, ca si cand le-am face ochiuri si mai lasam 5 minute, astfel incat ouale sa ramana moi.

       

Se serveste imediat, fierbinte!

P.S: “Carnivorii” pot pune in sucul de rosii carnaciori, salam uscat sau carne de porc.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s