Festivaluri peste festivaluri…

Weekend-ul asta n-am stiut cum sa ma impart ca sa ajung pe la toate festivalurile care  au avut loc si sa nu ratez nimic. Ma si gandeam…cum de s-au nimerit toate in aceeasi perioada?!

Am alergat de la Romexpo unde a avut loc Festivalul Clatitelor, in Cismigiu la Festivalul International de Folclor, de acolo in Piata George Enescu la Bucharest Music Film Festival. Trecand pe la Universitate am vazut ca in Parcul Coltea a inceput din nou “Visul unei simfonii de vara” (sambata si duminica seara suntem invitati la concerte de muzica clasica, toata vara); m-am oprit si pe acolo… Duminica am vazut la cinema Scala un film evreiesc “My father, my lord”, o drama foarte buna, in cadrul Festivalului de Film Evreiesc de care uitasem cu desavarsire (acesta a fost singurul film pe care am apucat sa-l vad…). Cam la toate intrarea a fost libera, mai putin la clatite (10 lei).

Sambata seara, in Cismigiu, din cauza ploii isi stransesera majoritatea tarabele, am mai prins doar cativa…cu diverse produse traditionale, mancare, bautura, costume populare, ceramica si lut, accesorii, bijuterii si l-am ascultat in cadrul unui recital extraordinar, pe Nicolae Furdui Iancu, cel care ne emotioneaza intotdeauna  cu ale lui cantece patriotice care ne fac pielea gaina ascultandu-le…

       

        

      

      

      

In Parcul Coltea, impreuna cu Cvartetul Passione am evadat din vacarmul cotidian, pe ritmuri de vioara si viola.

           

In Piata George Enescu am gasit o oaza de verdeata printre betoane si cladiri, la Bucharest Music Film Festival. Festivalul a inceput vineri pe 24 iunie si se va termina pe 2 iulie. In tot acest timp vom fi rasfatati cu concerte si recitaluri sustinute de: Orchestra Nationala de Radio, Horia Maxim, Grupul Vocal Acapella, Filarmonica Oltenia Craiova, Trio Veritas, Vadim Palmov, Cvartetul Artmusik si altii, iar seara vom viziona proiectii ale unor concerte internationale filmate pe marile scene ale lumii. Am gasit aici pe langa oaza de verdeata si un spatiu gastronomic, expozitie cu vanzare de carte si muzica, un spatiu de dans si loc de joaca pentru copii.

      

         

In timp ce parintii lor melomani asculta muzica, cei mici se pot juca in aceasta corabie a piratilor.

Evenimentul este organizat de primaria Municipiului Bucuresti prin Arcub – Centrul de Proiecte Culturale care sarbatoreste 15 ani de activitate. Spectatorii au ocazia sa participe la un concurs cu premii in excursii, carti, cd-uri cu muzica clasica, aparat foto, extragerea finala avand loc in ultima zi de festival, adica pe 2 iulie.

Daca tot sunteti in zona, traversati si vis-a vis, la Muzeul National de Arta al Romaniei unde veti descoperi pe gardul muzeului o frumoasa expozitie de fotografie, Best of 2010, o retrospectiva a celor mai importante evenimente de presa din anul precedent, dar si scene din viata de zi cu zi.

demolare tabara rromi – Craiova                           cimpanzeu bolnav de tuberculoza

         

Romani, treziti-va!                                                   Incendiul de la Maternitatea Giulesti

          

Dati-mi bursa inapoi!                                               Incidentul de la Parlament

          

incaltari la uscat dupa o nemiloasa inundatie       Incendiu la Dragonul Rosu

         

Don’t fuck with my future!

Peste 50 de imagini sunt amplasate pe latura exterioară a gardului MnAR, dinspre Calea Victorie spre a fi admirate de ochiul trecatorului.

Tot zilele acestea a avut loc (si inca mai are loc, pana joi) Gala Filmului Japonez, la Cinemateca Eforie (Centrul Vechi). Intrarea este libera.

S-a mai deschis si Muzeul benzii desenate la Muzeul National de Arta Contemporana ;acolo avem timp berechet sa ajungem pentru ca e deschis pana la toamna.

In concluzie daca nu avem bani de mare sau de munte, ne distram si in Bucuresti si inca pe gratis sau cel putin cu bani putini…:).

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s