Mierea si beneficiile ei

Mierea este un energizant si un antibiotic natural si este unul din cele mai complexe alimente, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra. 

Stiati ca, mierea este singurul aliment care contine toate substantele necesare pentru a putea trai, inclusiv apa?

Mierea, acest aliment-minune, a fost folosita inca din antichitate, pentru proprietatile sale exceptionale, fiind considerata un adevarat elixir al nemuririi in hinduism.

Datorita efectelor terapeutice, mierea si produsele prelucrate din ea, sunt recomandate pentru vindecarea sau ameliorarea unor afectiuni, printre cele mai grave fiind cancerul. Mierea este recomandata in afectiuni ale tubului digestiv, in boli ale ficatului, ale cailor respiratorii, in astenii, in covalescenta etc. Aceasta nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor, in perioada de crestere.

O lingurita de miere face minuni!

Iata cum:

O lingurita de miere dimineata pe stomacul gol, ne ajuta sa avem o digestie si un tranzit intestinal normal.

O lingurita de miere amelioreaza durerile de gat. Datorita proprietatilor antimicrobiene, mierea elimina bacteriile care cauzeaza aparitia infectiilor. Putem inghiti o lingurita de miere sau putem face gargara din 1-2 lingurite de miere, suc de lamaie si putina sare.

O lingurita de miere intr-un pahar cu lapte sau intr-o cana de ceai de musetel, alunga insomniile si ne ofera o stare de bine, de calm.

O lingurita de miere contine peste 400 de substante organice, printre care: apa biologica, zaharuri bune(fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), dar si o serie de vitamine (complexul B, vitamina C, A, D, K), minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu si in cantitati mai mici –  crom, seleniu, iod) si enzime . Laptisorul de matca care se regaseste in miere este  bogat in hormoni naturali, ce favorizeaza regenerarea celulara si regleaza activitatea anumitor glande endocrine (glandele suprarenale, mai ales), mai contine acizi organici care ajuta in procesul de digestie si de asimilare si enzime care stimuleaza procesele de sinteza a vitaminelor in organism si ajuta la metabolismul grasimilor si al proteinelor, favorizand neutralizarea toxinelor. Mierea contine si antioxidanti; este singura ce contine antioxidantul pinocembrin. Aceasta nu are grasimi, nu are colesterol si nu contine sodiu!

Ca sa fiti sanatosi, beti in fiecare dimineata un amestec din suc de lamaie (o jumatate de lamaie) si o lingurita de miere, intr-o ceasca cu apa calduta.

Mierea are putine calorii si ne ajuta foarte mult si in curele de slabire. Obisnuiti-va sa consumati la micul dejun fibre si miere si veti resimiti o stare de satietate. Veti vedea ca nu veti mai simti nevoia sa mancati asa des. Mierea potoleste foamea si asigura un aport de energie pentru cateva ore bune, mai ales in momentele de oboseala cand organismul are nevoie. Este foarte important, insa, ca aceasta sa se consume pe stomacul gol sau inainte de mese.

Citeste mai multe despre miere si beneficiile ei, aici: http://mierea-de-albine.blogspot.ro/p/miere-de-albine.html

Eu folosesc mierea in special, in ceaiuri. Niciodata nu-mi indulcesc ceaiurile cu zahar, ci cu miere. De asemenea o folosesc si la alte preparate (salate, prajituri etc.) dar si in cosmetica, pentru ca produsele pe baza de miere sunt foarte indicate pentru ingrijirea tenului. Imi prepar indeosebi masti naturale cu miere, dar folosesc mierea si ca demachiant. Amestec o lingurita de miere cu lapte praf pana cand se omogenizeaza si aplic pe fata, astept doua minute, iar apoi,  indepartez de pe fata si ma clatesc cu apa calduta.

Mastile mele preferate sunt cele naturiste, cele facute in casa. Mi le prepar singura din argila, din  fructe, cu lapte, cu miere, ou, ulei de masline etc.

Va prezint in continuare cateva masti delicioase cu miere pe care obisnuiesc sa mi le fac si le aplic constant.

Masca hidratanta cu lapte si miere

Amestec un galbenus cu o lingura de miere si 2 linguri de lapte, plus zeama de la 1/2 lamaie si aplic pe ten, gat si bust; de 2 ori pe saptamana si dupa dus.  Stau cu masca circa o jumatate de ora.

Masca regeneranta

E nevoie de un plic de argila, un galbenus, 2 linguri de ulei de masline, 5 picaturi vitamina A uleioasa, o lingurita de miere, 2 linguri de lapte si zeama de la un sfert de lamaie. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se aplica pe ten, gat, bust, iar apoi asteptam o jumatate de ora. Recomand a se aplica o data pe saptamana.

Masca abraziva

Un galbenus se combina cu o lingura de miere, o lingura de iaurt, o lingura de ulei de masline si o lingura cu varf de malai si se aplica pe ten cu un disc sau cu mana. Daca vreti puteti aplica pe tot corpul cu miscari circulare, numai ca este cam incomod…nu mai puteti face nimic, nu puteti sta jos :) . Se lasa sa actioneze 15 minute. Se aplica o data la 3 saptamani. E o masca abraziva, dar hidratanta in acelasi timp gratie mierii si uleiului de masline.

Imi mai prepar un scrub din zat de cafea, iar pentru hidratarea pielii adaug putina miere si ulei de masline. Rezultatul: o piele curata si catifelata si care miroase bine! Incercati cu incredere acest minunat exfoliant natural in combinatie cu miere! Am mai auzit ca ar fi bun si pentru par, ii reda volumul si stralucirea, inca nu am probat.

Pentru par, va recomand o formula bazata pe miere ce confera stralucire parului. Combinati o lingurita de miere cu un pic de apa calda si suc de lamaie si dupa ce va spalati pe cap, adaugati mixtura si asteptati sa se usuce. Nu va fi nevoie sa o clatiti.

Va mai recomand mastile cosmetice pe baza de argila. Daca aveti tenul normal sau uscat, amestecati argila cu ingrediente nutritive si cu efect hidratant, precum mierea.

Va spuneam mai sus ca obisnuiesc sa gatesc cu miere. Va propun acum cateva retete gustoase cu miere. Sunt rapide si simplu de preparat. Pentru inceput, o salata: Salata cu pepene galben, brie si miere.

Ingrediente necesare: o salata verde, pepene galben (aproximativ 1/2),  salam de Sibiu (100 g), branza brie ( 100 g), 10 rosii cherry, 2 oua fierte, sare, piper.

Pentru dressing: 2 linguri de miere, 1 lingurita de mustar, zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri ulei de masline, sare si piper.

Reteta completa, aici: Salata cu pepene galben si brie

Puteti incerca si niste pulpe de pui cu miere. Sunt delicioase!

Aveti nevoie de trei pulpe intregi de pui, o cescuta de pesmet, o lingurita de paprica (boia), o lingura de miere, o lingura de unt topit, sare, piper, putin unt pentru uns tava.

 Se amesteca pesmetul cu paprica si sare. Intr-un alt vas se amesteca mierea cu untul topit in prealabil. Si se pregateste un vas de cuptor care se unge putin cu unt.

 Pulpele de pui se taie pe din doua, se ung cu miere si unt si apoi se tavalesc prin pesmet. Se aseaza in tava si se lasa la cuptor 45-50 de minute.

Puteti servi pulpitele cu miere cu un orez cu diverse legume.

 Pofta buna!

Sau.. un Piept de pui cu miere si portocala, un adevarat rasfat al gustului.

Necesar (pentru 2 portii): un piept de pui mare, o portocala (de fapt, cateva felii), 3 linguri de miere, 2 lingurite de oregano, sare si piper.

Pieptul de pui se imparte in doua bucati, se condimenteaza dupa gust, se unge bine cu miere, se presara oregano si se cresteaza (fiecare bucata  se cresteaza in 2 locuri).

Portocala se curata de coaja si de partea alba cat mai bine, ca sa nu fie amara. Se aseaza cate o felie de portocala in crestaturile pieptului si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Serviti cu garnitura de cartofi, ciuperci sau orez cu legume si pastrati sosul pe care il lasa pieptul in combinatie cu mierea. Delicios!

 O alta reteta, tot cu miere: Aripioare in sos dulce-acrisor. O reteta simpla si rapida! Aveti nevoie de 12 aripioare de pui, o cana de faina, 1/2 cana de ketchup dulce, 1/4 cana de miere, o lingura de otet balsamic, 1 catel de usturoi, un ardei iute, sare, piper, 50 gr. unt, ulei pentru prajit.

Obisnuiesc sa-mi pregatesc si retete fara foc, de tip raw-food si in special deserturi, iar zaharul il inlocuiesc cu miere. Iata doua retete raw:  Tarta cu ciocolata, miere si curmale si Tarta cu nuca, miere si mac.

 

Lasand la o parte mierea si preparatele cu miere, sunt si alte produse apicole pe care le am intotdeauna in casa: propolis si polen. De doua ori pe an, primavara si toamna, fac cure de intarire a imunitatii organismului, cu polen. Este foarte foarte bun!

Daca sunt consumate cel putin 7 zile, mierea de albine, polenul si propolisul intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul sa se apere in fata milioanelor de microbi, bacterii, virusuri.

Intra pe mierea-de-albine.blogspot.ro si vezi mai multe produse apicole care ar putea sa te intereseze si care nu ar trebui sa lipseasca din casa ta.

O campanie marca Blogal Initiative!

About these ads

4 responses to this post.

  1. Deja salivez.
    Multumesc pt articol.

    Reply

  2. [...]    1. Cotos Robert   2. Caziuc Stefan   3. Deleanu Gabriela    4. Nicorici Alin     5. Rotaru Gabriela   6. Iulia Moise   7. Tuca Maricica   8. Dumitru Catalina   9. Naghi Ana-Sultan 10. Raluca Uluiteanu 11. Hriban Constantin 12. Istrate Andra13. Istrate Mihaela14. Tender Carmen15. Popa Cornelia16. Flaviu Țuțuianu17. Popa-Stoican Felicia 18. Dragomir Cristina19. Irina Bartolomeu20. Popa-Stoican Felicia21. Mihai Diana22. Truta Anca23. Sorin Voiculescu24. Petruta Cretu25. Andreea Lazar [...]

    Reply

  3. Posted by George on June 6, 2014 at 6:42 pm

    ca sa stii …ceaiul nu se indulceste cu miere.daca ceaiul are peste 40 de grade….mierea se transforma in bomba.mai documenteaza-te si apoi fa pe desteapta/desteptu pe site-uri ieftine

    Reply

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 289 other followers

%d bloggers like this: